Nepoznato da li je iko zainteresovan za javne garaže u Novom Sadu, istekao rok za podnošenje ponuda

Rok za podnošenje ponuda zainteresovanih za izgradnju javnih garaža u Novom Sadu istekao je pre nedelju dana, ali iz Gradske kuće nema nikakvih informacija o tome da li se iko na ovaj poziv odazvao.
Nepoznato da li je iko zainteresovan za javne garaže u Novom Sadu, istekao rok za podnošenje ponuda
Foto: 021.rs

Ni posle nedelju dana čekanja, 021.rs nije dobio nikakav odgovor na pitanja o tome da li je Grad primio ponude na Konkursu za izbor javnog partnera za gradnju četiri javne garaže u Novom Sadu.

Otvaranje ponuda je trebalo da bude organizovano u ponedeljak, 23. marta, u 10 časova. Međutim, novosadska vlast ni reč nije saopštila o tome šta je bilo sa koncesijom za izgradnju garaža i da li je možda ponovo došlo do nekog pomeranja. 

Podsetimo, ovaj konkurs je pokrenut polovinom decembra, a rok za podnošenje ponuda je krajem februara pomeren za 23. mart, uz obrazloženje da zainteresovani koncesionari iz Kine nisu u mogućnosti da prikupe dokumentaciju zbog virusa korona. Ovo je tada potvrdio i gradonačelnik Miloš Vučević, ali ovog puta nema nikakvih izjava ili informacija.

Grad Novi Sad ovim konkursom traži privatnog partnera za gradnju četiri garaže, iako je prvobitno u planu bilo da se objekti izgrade na 12 lokacija. Broj je smanjen, između ostalog, i zato što su se građani Satelita pobunili zbog ideje da im se garaže pod naplatom izgrade u stambenom bloku.

Na koncesiju od 43 godine nude se podzemne garaže u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove, kod Banovine i na Trgu republike.

Više o četiri lokacije koje se nude na koncesiji pročitajte OVDE, a o svih prvobitnih 12 lokacija OVDE.

  • Alaj-beg

    06.08.2020 08:54
    Javno-privatno partnerstvo
    Forma ideale.
  • Detelindza

    31.03.2020 08:45
    Garaze
    Bice mesta , brzo ce se mnogi vratiti u svoje kucerke ...
  • Ns 49

    31.03.2020 08:11
    Ovo je izuzetnovažna stvar za grad jer prema analizama tvrdi se da 40% saobraćaja u centru se sastoji u traženju parkinga.
    Grad je možda mogao uzeti kredit i sam praviti garaže jer su one veoma profitabilne ali sada u ovoj situacija ispada da je dobro što je Srbija smanjila svoj dug ispod 50% u odnosu na BDP pa se sada može zadužiti i do 60% kako bi pokrenula privredu i zadržala makar manji privredni rast.
    Problem je što smo mi nešto nepoverljivi u načinu davanja posla izvođačima pa imam utisak da su najavljeni ogromni građevinski radovi u Radničkoj ulici već rezervisani za nekog, mada čitam ovde na 021 da ima i američkih ponuđača a ne samo na primer bosanskih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti