Novi Sad: Demonstranti blokirali policijsku stanicu i Varadinski most

Peti protest u Novom Sadu obeležila je blokada policijske stanice "Stari grad" i Varadinskog mosta.
Novi Sad: Demonstranti blokirali policijsku stanicu i Varadinski most
Foto: 021.rs
Okupljanje je završeno mirno na Trgu slobode oko 21 čas. Međutim, deo građana je nastavio sa šetnjom, dok su drugi ostali da sede u centru.
 
Za sutra nije najavljena nova šetnja, već da ko može ode u Beograd na protest.
 
 
Građani su nakon govora krenuli oko 19h u šetnju ka Varadinskom mostu. I danas ih je predvodio aktivista i član Združene akcije "Krov nad glavom" Miran Pogačar.
 
Kada su stigli do mosta, odlučili su da promene rutu i vrate se ka Radničkoj ulici, kako bi blokirali policijsku stanicu "Stari grad".
 
Manji kordon policije sa opremom izašao je i stao uz ogradu, a građani su im poručili "mi vas plaćamo",  "sluge režima", "bacite štitove", "krenite sa nama", te im ostavili novac i hranu za pse.
 
 
Zatim su nastavili sa šetnjom Stražilovskom, prema centru, te otišli na Varadinski most i blokirali ga.
 
 
Većina okupljenih nosila je zaštitne maske, a danas ih je bilo manje nego prethodnih večeri - oko 500.
 
 
 
Oko 18 časova građani su se okupili na Trgu slobode, peto veče po redu, kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo aktuelnim režimom u Srbiji.
 
 
 
 
Novosađani su juče na četvrtom protestu protiv vlasti šetali nekoliko sati, a pokušaj blokiranja auto-puta za Beograd nije uspeo. O tome čitajte OVDE.
 
Podsetimo da su osnovni zahtevi protesta u Novom Sadu ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Građani traže i ostavke Kriznog štaba, preusmeravanje novca medicinarima i povratak na posao građana otpuštenih tokom pandemije. Pored ovoga, pre dva dana je više puta zahtevano oslobađanje Mirana Pogačara koji je uhapšen u sredu, drugog dana protesta, kada je držao govore. Pogačar je juče oslobođen iz pritvora, o čemu više OVDE.
 
U protekla tri dana na ulicama Novog Sada videle su se dve potpuno različite slike protesta. Nakon incidenata u sredu, građani su u četvrtak svaki put kada je neko bacio petardu seli i na taj način iskazivali svoje protivljenje nasilju.
 
Kako je izgledao protest u četvrtak pogledajte OVDE, a o protestu u sredu čitajte OVDE.
  • Novosađanka

    12.09.2020 21:45
    Neradnici
    Krajnje je vreme, da se ove plaćene barabe uklone sa ulica, i da pošten svet može normalno da živi. Za početak, neka policija naplaćuje kazne, za remećenje javnog reda i mira. Ko nema da plati, mora odraditi. Red se mora uvesti, huligani se moraju očistiti sa ulica ovog, nekad mirnog grada !!!
  • Srki

    14.07.2020 14:31
    Revolution
    Nema revolucije dok Pogačar i Petakov ne povedu ovaj nezadovoljni narod, njih dvojica jedini imaju sngu za tako nešto. Viva la revolution!!!
  • Нечовек

    13.07.2020 17:22
    Зар је могуће?
    Зар је могуће да толиком броју људи није познато шта симболизује храна за псе?

    Пси су познати као врло привржене животиње, нарочито онима који им доносе храну, и спремни су за њега да угризу.

    Порука је, верујем, да полицајци раде оно што им се каже и гризу за своје надређене зато што им прете отказом. А протестанти их позивају да не буду као пси (који су иначе веома племените животиње), већ да буду људи, и то *своји* људи!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti