U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе i u Petrovaradinu 313 kovid pacijenta

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 288 obolelih od virusa korona, od kojih je 24 na respiratorima.
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе i u Petrovaradinu 313 kovid pacijenta
Foto: Marija Erdelji
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu nalazi se 25 pacijenata koja su pozitivna na Covid-19.
 
To je 11 hospitalizovanih pacijenata manje u Novom Sadu u odnosu na poslednje podatke objavljene u ponedeljak, 3. avgusta.
 
Nije poznato da li je u međuvremenu neki pacijent preminuo, ali nije poznat ni broj pacijenata koji su otpušteni iz ovih zdravstvenih ustanova jer nadležni ne objavljuju ove podatke.
 
Iz KCV-a za 021.rs navode da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.
 
Iz ovih zdravstvenih ustanova apeluju na građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.
 
Dodajmo da sajt Instituta za javno zdravlje Vojvodine danas ponovo nije radio tokom prepodneva, a na sajtu je samo stajalo obaveštenje da je privremeno suspendovan iz tehničkih razloga. U pitanju je jedina ustanova u Novom Sadu preko čijeg sajta se zakazuje testiranje putnika na koronu, što sada nije bilo moguće učiniti. Inače, sajt Instituta proteklih dana skoro svakodnevno nije radio po nekoliko sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti