Uprkos nižoj ceni, zgrada Radničkog nije prodata ni iz drugog pokušaja

Ni druga prodaja Radničkog nije uspela jer se niko nije prijavio na licitaciji, iako je zgrada ponuđena po 10 odsto nižoj ceni u odnosu na prvu prodaju, saznaje 021.rs.
Uprkos nižoj ceni, zgrada Radničkog nije prodata ni iz drugog pokušaja
Foto: 021.rs

Gradska uprava je navela za 021.rs da u Upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove nije održana prodaja jer se nije pojavio niko zainteresovan, tako da će prodaja dvanaestospratnice izgorele u požaru 6. aprila 2000. godine čekati neki drugi termin. Očekuje se da će Gradska uprava naredne nedelje ponovo oglasiti prodaju.

Inače, u zgradu Uprave u Narodnog fronta reporteru 021.rs danas nisu dozvolili da uđe uz obrazloženje da je to naredba načelnice Uprave Mirjane Marković. Nakon našeg insistiranja preko telefona na portirnici, sekretarica je našem reporteru prenela da mogu samo da nam kažu da nema uslova za održavanje licitacije. Nakon poziva kabinetu gradonačelnika, za 021.rs su u vrhu gradske vlasti naveli da novinarima i javnosti nije zabranjen pristup licitacijama, već da je ova otkazana jer nije bilo zainteresovanih.

Inače, zgrada Radničkog se sada prodavala po ceni nižoj za milion evra, odnosno današnja cena je bila 5.265.595,4 evra, a u prvom pokušaju je bila 5.835.946,75 evra.

Uprava sada ima mogućnost da Radnički ponudi po još nižoj ceni.

Prva prodaja Radničkog univerziteta 25. avgusta nije uspela jer se nije pojavio niko zaintersovan, a o tome više OVDE.

Podsetimo da se kostur zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta "Radivoje Ćirpanov", koji je u vreme požara 2000. godine nosio ime Novosadski otvoreni univerzitet (NOU), prodaje nakon što je lokalna vlast posle niza godina uspela da postane vlasnik celog objekta.

U prvim godinama nakon požara vlasništvo je bilo većinski gradsko, dok za vreme gradonačelnice Maje Gojković NOU nije izbačen iz sistema ustanova Novog Sada.

Grad Novi Sad je pre desetak godina dobio 10 odsto zgrade konverzijom duga "Dnevnik holdinga" koji je imao deo vlasništva, a pre tri godine je postignut dogovor da NOU postane Novosadski dečiji kulturni centar i tada je Republika vlasništvo nad zgradom prebacila Gradu. U prvoj odluci, Republika je predala zgradu Novom Sadu radi obnove, a onda je zimus to promenjeno u mogućnost prodaje, rušenja i podizanja novog objekta.

  • Lale

    22.10.2020 10:35
    Moze Zvonku Veselinovicu za 3 dinara?
  • MonteDushano

    22.10.2020 08:44
    Zaista mi žao zgrade. Pa kad će joj se uneti "život"?
  • Dusan

    22.10.2020 07:43
    Predstava
    Znali smo da ce proci tri pokusaja prodaje i zgrada ce biti prodata na slobodnoj pogodbi po veoma niskoj ceni. Da budem jasniji, uporedite posle dobijenu cenu za parcelu kod SPENS-a koja je koliko juce prodata i zgradu radnickog koji ce za koji dan biti prodat. Verovatno istom investitoru omiljenom gradskoj urbanistickoj i politickoj garnituri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti