VIDEO: Galensovi geometri premeravaju prostor na Šodrošu

Organizatori akcije "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!" saopštili su da su na Šodrošu danas zatekli geometre koji su premeravali prostor za potrebe kompanije "Galens invest".
VIDEO: Galensovi geometri premeravaju prostor na Šodrošu
Foto: 021.rs

Na snimku koji su podelili na sajtu i za koji navode da su napravili pecaroši, vidi se čovek sa aparaturom koju koriste geometri, a koji kaže da meri prostor Šodroša za potrebe novosadske građevinske firme.

Podsetimo da već mesecima građani okupljeni oko inicijativa protiv takozvanog projekta "Novi Sad na vodi" tvrde da kompanija "Galens" u dogovoru sa gradskom vlašću pokušava da Šodroš pretvori u građevinsku zonu od više stotina hektara tako što planiraju da pomere nasip u dubinu Dunava.

Lokalne vlasti ovu informaciju do sada nisu ni demantovale ni potvrdile, već su uglavnom navodile da je u toku izrada regulacionog plana za ovaj deo grada. Plan je do sada "mirovao" jer JVP "Vode Vojvodine" nisu davale saglasnost na njega, a očekuje se da će se ovo promeniti nakon što je nedavno za direktora ovog preduzeća postavljen bivši zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević. O tome više OVDE.

U Novom Sadu od oktobra organizatori akcije "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!", koju čini nekoliko nevladinih organizacija i opozicione partije, peticijom skupljaju potpise protiv ideje da se na Šodrošu nasip pomeri u korito reke i više stotina hektara pretvori u građevinsku zonu. O ovome više možete pročitati OVDE.

  • Dukedom

    10.12.2020 15:00
    Dolma
    Istorijski spomenici grada uništeni (NS postaje betonska dzungla- izgubio stari šmek mirnog grada), oaze prirode uništeni a Novi Sad će biti ugrožen od poplava.
    SNS nažalost ima legitimitet i jedva čekam koja ćemo dobiti objašnjenja i ko će biti kriv nama "ekonomskim tigrovima" kada ljudi shvate, (čak i oni poslušnici) da nemaju hleba da jedu i da su njihovi praunuci već odavno prezaduženi.
    "Mašinerija" je prevelika, pohlepa ogromna i ne mogu biti svi "namireni" iz istog valova. Noć je najmračnija pred jutro.
  • Lila

    10.12.2020 14:54
    @anonimus koji odgovara Lili
    Nema potrebe. To bi bila nepremostiva kulturološka razlika. Inače, srećno sam udata za Mađara.
  • Milo Madacky

    10.12.2020 12:50
    Pare vrte...
    Gde burgija neće.
    Dok ne ukapirate šta je u svari Capitalism, sve će biti nepromenjeno. Nažalost, većina živi u zabludi i zaludjenu su pričama za malu decu. Kovid situacija je čisti dokaz, šta je Capitalism u stvari. Mnogi neće to da shvate na štetu manjine, koji koriste mozak za razmišljanje.
    Oni koji imaju finansijski interest, će to istvariti, a svi vi koji ste u zabludi da Capitalism ima ikakve veze sa slobodama izražavanja, i dalje će se zamajavati sa potpisima i retorikom.
    Abolishemnt of Capitalism i menjanje celog sistema je jedini izlaz iz ove situacije.
    Ne verujete ? Uživajte u zabludi, aka #theMatrix.
    Ja nemogu da vas promenim i odvedem ja put, ali mogu da vam pokažem kojim putem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.