Preporod Savršenog veća uz Abu Musu

Na frekvenciji 92.2 MHz, s početka leta 2011. godine gostovao je uvaženi ekspert Savršenog veća, gospodin Abu Musa.

Na frekvenciji 92.2 MHz, s početka leta 2011. godine gostovao je uvaženi ekspert Savršenog veća, gospodin Abu Musa.

Čovek koji je došao iz dalekog Pakistana kao volonter, sa željom da pomogne našem narodu ali i Savršenom veću, sa slušaocima Radija 021 je podelio ideje o tome kako da zaradimo novac, ali i kako da probudimo davno uspavani duh zajedništva koji će nas naterati da svet vidimo iz lepšeg ugla. Gospodin Abu Musa je školovan u Vojvodini i nakon nekoliko godina se ponovo vratio u Novi Sad sa ciljem da pomogne velikoj instituciji koje se zove Savršeno veće ali i da pomogne svakom pojedincu na ovih prostorima dnevno iznoseći svoje kreativne planove koji imaju za cilj da poprave životni standard.

Podsetimo, na poziv Trojana Lajtića, koji mu je bio mentor, Abu Musa je završio ekonomiju. Kada je saznao da Savršenom veću ne stiže 7% zagarantovanih savršenim ustavom, Abu Musa se spakovao i vratio u Novi Sad - to je bio ključni razlog da ponovo dođe na ove prostore. Njegova kancelarija se nalazi odmah do Lajtićevog kabineta tako da i to dovoljno govori koliko poverenja u njega ima prvi čovek naše pokrajine.

Inače, Musa je idejni tvorac projekta koji se zove "Ijade". Ijade su već dugi niz godina prisutne na ovim prostorima i deo su Vojvođanske tradicije - čvarkijade, slaninijade, kupusijade, itd. Musa je smislio nekoliko novih "ijada" koje imaju za cilj da veličaju ličnosti kao što su Trojan Lajtić poznatiji kao Del Bojan, Rodni, Meda Članak, Šušan Melezović ali i predsednik Boki Taki lično. Na ovom mestu se sada pruža jedinstvena prilika svima onima koji nisu bili u mogućnosti da čuju savete ovog vrsnog stručnjaka da ih detaljno analiziraju, ali i onima koji su čuli ali nisu stigli sve da zapišu.

U prvoj emisiji možete saznati šta imaju zajedničko Pakistan i Srbija i na koji način je kapitalnom projektu pomoći Savršenom veću pomogla proročica iz Gospođinaca.

{mp3}optimizam/nedeljaoptimizma1{/mp3}

U drugoj epizodi Abu Musa obrazlaže projekat "Ijade" i predstavlja novinu na ovim prostorima - "Melezijadu". Saznajte na koji način ribolovci ali i njihove supruge mogu da pomognu Savršenom veću, kako da se probijemo na tržište Evropske unije sa zdravom hranom iz Zmajeva i kako da zaradite ukoliko ste Dizajner.

{mp3}optimizam/nedeljaoptimizma2{/mp3}

Trećeg dana na Radiju 021 Abu Musa je govorio o tome koliko bi novih mostova Novi Sad mogao dobiti kao i gde bi se oni nalazili. Poslušajte na koji način bi svi mi mogli uticati na izgled novog mosta.

{mp3}optimizam/nedeljaoptimizma3{/mp3}

Visoki savetnik Savršenog veća skovao je i plan kako pomoći toj instituciji koja je u međuvremenu ostala bez novaca. Jer, kako kaže, "lako je stalno vikati "Di su naši novci", hajde da ih za promenu i zaradimo".

{mp3}optimizam/nedeljaoptimizma4{/mp3}

Poslednjeg dana gostovanja na frekvenciji 92,2 MHZ Musa se osvrnuo i na nedavni protest poljoprivrednika ispred Savršenog veća, posle kog su krenule čaršijske priče da Boki Taki i Trojan Lajtić više nisu u ljubavi. Kao Lajtićev savetnik odlučio je da sve uveri kako to nije istina, a tako što je predsednika uključio u projekat "Ijade". Tako sada dokaz saradnje Beograda i Novog Sada građani neće imati prilike da vide samo na nacionalnim televizijama već i na jednom svetskom kanalu koji se zove "Fashion TV", a koji je dobio ekskluzivna prava na prenos ijade pod nazivom "Manekenijada". Poslušajte na koji način "Manekenijada" može pomoći Savršenom veću.

{mp3}optimizam/nedeljaoptimizma5{/mp3}

  • Jasmina

    17.07.2011 19:02
    Tuzno
    Pa,doslo je i vreme da se na "lep" nacin puste koreni,zar nismo imali dosta Abu Musa u nasim zivotima?Tuga je da u nasoj lepoj Vojvodini nema nijedan covek koji moze to isto da uradi kao i doticni gospodin koji bi trebalo da u svojoj zemlji pravi ijade a ne kod nas.Ako ne moze milom moze silom,kaze se,tako nije moglo pa ajdmo Jovo nanovo :(
  • mni

    15.07.2011 17:37
    :(
    Meni ovo uopste nije duhovito, i kao sto neko rece, vrlo losa kopija B92, koji takodje nije ono sto je nekad bio (ako vec kopirate B92, ugledajte se na to koju muziku pustaju). Slusam Copeta zaista redovno, ali ovo je bilo zalosno, neduhovito, nemastovito i prebacivala sam na drugu frekvenciju :((
  • vidojko

    11.07.2011 15:21
    vidovito
    dakle, samo treba objasniti: kakva je perspektiva svega opisanog i opisati tu nigdinu. Pa, u sledecem serijalu, posto optimizma nikad dosta, ponuditi a l t e r n a t i v u.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti