Putari obustavili blokade, prete radikalizacijom

Radnici "Bačkaputa", koji su u sredu blokirali četiri putna pravca prema Novom Sadu, odložili su proteste do sledeće srede.
Radnici "Bačkaputa", koji su u sredu blokirali četiri putna pravca prema Novom Sadu, odložili su proteste do sledeće srede. Kako za 021 kaže predsednik sindikata u ovoj firmi Đuro Trivunović, to je poslednji rok da nadležne institucije izađu u susret njihovim zahtevima.

"Kako bismo izbegli nepotrebno maltretiranje građana, dogovorili smo se da nadležnima damo poslednji rok da reše naše probleme. Dali smo im nedelju dana da odlue šta i kako, ali sa napomenom da je to poslednji rok", kaže Trivunović.

Prema njegovim rečima, ukoliko putarima ne budu isplaćene sve zaostale zarade i ako kupoprodajni ugovor sa uhapšenim vlasnikom "Nibens grupe" Milom Đuraškovićem ne bude raskinut, radnici će radikalizovati protest. "Ukoliko naši zahtevi ne budu ispunjeni, u sredu ćemo radikalizovati protest. Ne mogu da ulazim u detalje kako će to izgledati, ali zasigurno će biti mnogo radikalnije od dosadašnjih blokada", navodi ovaj sindikalac.

Učesnici protesta očekuju da im se obrati i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, jer smatraju da on kao prvi čovek Pokrajine mora da pomogne vojvođanskim putarima. Osim Novog Sada bili su blokirani i putevi u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, a nije se moglo ni preko Ibarske magistrale.

Putari su u sredu blokirali Drumsko-železnički most, kao i puteve prema Temerinu, Zrenjaninu i Beočinu, a ranije su najavljivali da će pooštriti blokade, ako država ne ispuni njihove zahteve da se deblokiraju računi svih firmi, zatim da se isplate zaostale zarade i da se raskinu kupoprodajni ugovori tamo gde za to postoje uslovi. "Ako treba, blokiraćemo i autoput pa neka nas hapse", poručili su ogorčeni putari.

"Koridori Srbije": Blokade otežavaju izgradnju Koridora 10

Iz preduzeća "Koridori Srbije" upozorili su da blokade na putevima koštaju Srbiju i otežavaju izgradnju Koridora 10. U tom preduzeću navode da nemaju nikakve ugovorno-pravne odnose sa građevinskim preduzećima čiji zaposleni prete štrajkovima i blokadama, ali i ističu da "niko nema pravo da spreči realizaciju projekta od nacionalnog značaja, čija se izgradnja finansira delom iz domaćeg budžeta, a većim delom iz međunarodnih kredita i čiju izgradnju plaćaju i građani Srbije". (021)

  • Ja

    24.06.2011 08:39
    Strajk
    Ha ha ha. Strajkuj u firmi. Milosevic i SPS iz 90 - tih su za ove amateri amatera. Pa da smo mi protestvovali svako kod svoje kuce nikad nebi bilo petog Oktobra.
    NARODE PRIDRUZITE SE OVIM LJUDIMA KOJI STRAJKUJU I PODRZITE IH BAR NA 5 MIN. ISTA NAS SUDBINA SVE CEKA UZ OVE PREVARANTE, SETITE SE SAMO OBECANJA OD 5 OKTOBRA. SAMO RADIKALIZACIJA KAO 5 OKTOBRA MOZE POMOCI.
  • G

    23.06.2011 11:35
    @MileNS - zato što si ih upravo ti doveo u taj položaj, podržavajući aktuelnu vladu koja im je upropastila preduzeće?
  • MileNS

    23.06.2011 10:46
    Uvek me cudilo kako neko isteruje svoju pravdu preko tudjih ledja. Zasto ja treba da ispastam zbog necijeg nezadovoljstva (ma koliko ono bilo opravdano).

    Podrzavam novi zakon o strajku i to da svako strajkuje u svojoj firmi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti