Danas u podne protestno okupljanje "Vidi, gari, možemo zajedno!" na nasipu iznad Dunavca

Pokret Novi optimizam organizuje protestno okupljanje "Vidi, gari, možemo zajedno!", koje je najavljeno za danas, 3. april.
Danas u podne protestno okupljanje "Vidi, gari, možemo zajedno!" na nasipu iznad Dunavca
Foto: 021.rs
U proglasu Novog optimizma se navodi da je "pored brojnih bazičnih ljudskih prava, koja su u Srbiji validna samo na papiru, jedno od ključnih za opstanak društva i države pravo na zdravu životnu sredinu i pravo građana da pokreću građanske i političke inicijative da odbrane ugrožena prava".
 
"Nestanak i ugrožavanje biodiverziteta, reka i šuma koje prate nedostatak svih legalnih i legitimnih dokumenata koja bi opravdala urbanizaciju prepoznatljivih ekoloških prostora Novog Sada i Beograda, ne može biti jednostrana odluka i trenutni hir vlasti. Ovakvi potezi zahtevaju jedinstvenu i združenu akciju svih pojedinaca, inicijativa, organizacija koje čine građansko i demokratsko jezgro ovog društva", ocenjuju u tom pokretu.
 
Ovakvi potezi, kako se navodi, "zahtevaju naše jedinstvo u otporu odlukama koje ugrožavaju opstanak svih građana".
 
Okupljanje je u 12 časova, na nasipu iznad Dunavca.
 
Podsećamo da organizacije i građani okupljeni oko problema vezanih za izradu novog plana regulacije leve obale Dunava zahtevaju donošenje Akta o zaštiti područja Kameničke ade, Ribarca i Šodroša i zabranu stanogradnje u plavnom području. O tome više OVDE.
  • Moreeee!

    03.04.2021 20:02
    Ej gari@
    Radikalska mantra o privatizacijama!
    Posle vasih devedesetih, sve uspesne fabrike, koje su poslovale na svetskom nivou, su bile opljackane, masine odnesene, bez trzista - nisu vise ni postojale!
    Lako je privatizovati sad, onda te fabrike niko nije ni hteo , cinjenica da ih je neko uzeo za 1 Evro, znaci da je time preuzeo dugove i da je morao da ih izdigne iz pepela, kakve ste ih vi ostavili!
    Rodjo, uzivaj u placu i dvoristu dok mozes, jednog dana ti nece biti do ironisanja!
  • Blumun

    03.04.2021 12:42
    Smor
    Brate koja gomila neradnika i dzabalebarosa, idite bre vise nesto radite pametno. A da sto se tice sendvica, ja licno isao da propagiram za Demokratske stranku u Planxdiste 2012 godine i u autobusu delili sendvice, tako da ista ste svi bagra. Samo sto se sad bolje zivi, bolji nam putevi, izgradjene bolnice, klinickihcentri, stabilan kurs... Tako da su sad mnogo bolji sendvic.
  • Danko

    03.04.2021 10:39
    Glavno pitanje je kad će biti slobodni izbori i političke partije koje nisu u vezi sa kriminalom?
    Svi ste vi isti...samo njega nema...
    Lepo troškarite milione, putovanja, luksuz, a sirotinja drhće kad joj stignu računi....mislim da ovo stanje u zemlji može da reši samo neki general ne ukaljanog obraza...da ga narod isprati na izborima, a onda pretres imovine svih u politici zadnjih 40 godina....ovako, narod ko ovca...po hleb i eventualno mleko i tapši predstavama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.