Grad prodaje zemlju za gradnju japanske fabrike i pravi konkretne korake da se izgradi groblje kućnih ljubimaca

Novosadski odbornici danas će između ostalog razmatrati odluku o prodaji zemljišta u Industrijskoj zoni Sever IV za izgradnju fabrike japanske kompanije Nidek (Nidec Corporation).
Grad prodaje zemlju za gradnju japanske fabrike i pravi konkretne korake da se izgradi groblje kućnih ljubimaca
Foto: 021.rs

Pored ovoga razmatraće i niz drugih odluka, među kojima se nalazi i zahtev da Vlada Srbije  Novom Sadu ustupi plac za gradnju groblja za kućne ljubimce, da se da saglasnost na ostavku direktora Informatike i raspiše konkurs za direktora Puta. Takođe, razmatraće i veći broj izveštaja o radu kulturnih i javnih ustanova u 2021. godini.

Najvažnija odluka na sednici Skupštine grada će biti davanje saglasnosti na prodaju 21 hektara u zoni Sever IV po ceni od 993.669.292,6 dinara firmi CTP Invest iz Beograda kako bi tu sagradila postrojenje, koje će posle iznajmiti Nideku. Ova japanska kompanija planira da to postrojenje pretvori u fabriku za proizvodnju elektro motora. Fabrika će nići preko puta pogona "Lear" i "Continental". Odluka o prodaji je doneta samo nekoliko dana nakon što je Vlada Srbije ulaganje japanske kompanije proglasila projektom od značaja za Srbiju i o tome više OVDE.

Skupština grada će razmatrati i predlog da se od Vlade Srbije zatraži da se Novom Sadu preda zemljište od 10 hektara u Šangaju, neposredno pored Zoohigijene, gde bi bilo napravljeno groblje kućnih ljubimaca, a više o ovom predlogu OVDE.

Odbornici će razmatrati još skoro 60 odluka među kojima više od polovinu čine izveštaji o realizaciji investicija javnih preduzeća i drugih službi u 2021. godini i izmene statusa kulturnih ustanova. Razmatraće se i izveštaj o radu gradskog Ombudsmana, ali i o radu Pravobranilaštva u 2021. godini. Iz izveštaja Pravobranilaštva se vidi da zbog ujeda pasa, upadanja u šahtove i drugih incidenata ovaj organ i dalje ima rast broja predmeta. O tome kako je Grad prošao kao tužilac pročitajte OVDE, a kao tuženi OVDE.

Skupština grada će konstatovati i ostavku vršioca dužnosti direktora Informatike Siniše Kresojevića i na njegovo mesto imenovati Gordanu Stojsavljević, dosadašnju pomoćnicu direktora u Urbanizmu, o čemu više OVDE. Takođe, biće data saglasnost na raspisivanje konkursa za direkotra "Puta", o čemu je 021.rs pisao OVDE.

Pomenimo i da su na dnevnom redu izmene Plana generalne regulacije radne zone u severoistočnom delu Novog Sada, što je prostor severno od Bulevara vojvode Stepe. Ovaj plan se menja zbog promene širine dalekovoda. Tu je i plan Veternika i plan dela Podbare oivičen ulicama Miloša Bajića, Beogradskim kejom, Marka Miljanova i blokovima zapadno od Kosovske ulice, a koji se usvaja nakon tri javna uvida gde je glavna rasaprava bila oko nadogradnje postojećih objekata i izgradnje javnih garaža.

  • Лиманац

    06.04.2021 14:54
    Копирају Београд
    Не треба нам гробље за љубимце, довољно је одредити празну ливаду и на њој покопавати псе и мачке. Покопавање условити садњом дрвета над покопаном животињом, како би се формирала шума.
  • shema

    06.04.2021 09:48
    Zasto je bas toj odredjenoj firmi CTP invest dato da iznajmljuje tu zemlju Japancima? Zasto je drzava subvencionisala tu privatnu firmu, ko je vlasnik? Dakle, nase pare iz budzeta, pare gradjana su date privatnoj firmi da kupi zemljiste koje posle iznajmljuje Japancima. Kakva shema auu...
  • pitanje

    05.04.2021 18:43
    kukaju da nema mesta za ljude
    Hoće li država nadoknadjivati troškove sahrane ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti