Novosadska Kovid bolnica biće na Mišeluku

Kovid bolnica u Novom Sadu gradiće se na Mišeluku, a nakon pandemije će verovatno služiti kao Gradska bolnica.
Novosadska Kovid bolnica biće na Mišeluku
Foto: 021.rs
Kako je rekao gradonačelnik Miloš Vučević, do sada su imali sastanke sa raznim javnim preduzećima i službama koje će biti uključene u ovaj posao. Sve bi trebalo da bude završeno brže nego što se prvobitno mislilo.
 
Vučević je za 021.rs objasnio da će bolnica biti izgrađena nedaleko od potkovice na petlji Mišeluk, koja je uglavnom poznata kao mesto na kom se okupljaju ljubitelji motora i automobila. Zemljište je od tog mesta udaljeno oko 120 metara u pravcu Petrovaradina.
 
Kada se pogledaju gradski urbanistički planovi, na pomenutoj lokaciji je planirano da na oko 30.000 kvadratnih metara nikne trospratni objekat sa parkom, namenjen javnm službama. Urbanisti su, kako se 021.rs uverio, u planovima naveli da bi ta lokacija bila najpogodnija za gerontološki centar, tako da, ukoliko se pretvori u bolnicu, biće slične namene. 
 
Ova privremena kovid bolnica bi se nalazila na samo nekoliko minuta od Instituta u Sremskoj Kamenici, gde je deo objekta pretvoren u kovid zonu.
 
 
Gradnju kovid bolnice u Novom Sadu, sa kapacitetom između 400 i 500 kreveta, sa intenzivnom i poluintenzivnom negom, iznenada je najavio predsednik Aleksandar Vučić. Novi Sad je ubrzo nakon toga predložio lokacije za gradnju ovog objekta, uz očekivanje da ona posluži kao Gradska bolnica po završetku pandemije korona virusa. 
 
Za sada nema procene koliko bi gradnja mogla da košta, ali ni koliko dugo bi trajala. Kako bi novosadski objekat trebalo da bude sličan onima koji su izgrađeni u Batajnici i Kruševcu, za očekivati je da gradnja bude završena za pola godine.
  • Mišeluk Official

    27.05.2021 00:54
    Mišeluk
    Stvarno je sramota što ovo rade… Od 1982 godine niste ništa radili povodom bolnice na Mišeluku, da nije korone ne bi bilo ovoga, upravo su srušili naše najbolje i najlepše… Posle toliko humanitarnih akcija skupljeno za bolesnu decu (1,500,000 din). Posle tolikih trka, veselja. Ovo nam se dešava… Ako dobijemo autodrom bićemo srećni, ali nećemo se osećati isto… Mišeluk je Mišeluk… Sram da ih bude!
  • Nikola

    09.04.2021 17:18
    Bolnica
    Ja ne mogu da verujem da ljudima najviše smeta lokacija. Sremska strana grada je mnogo starija od bačke i zaslužuje da tu budu svi glavni gradski centri a ne samo bolnica. Znači, i gradska kuća i poreska uprava i mup i urbanizam itd. Mene najviše brine krađa naših para u toku izgradnje bolnice. Ovde se ide na to "za zdravlje se ne pita koliko košta" pa će verovatno svi bliski vlasti ukrasti ogromne pare bez kazne. Jer nema se vremena za regularne tendere... Mora što pre da se završi bolnica.
  • Lila

    07.04.2021 10:48
    @Milan
    Naravno da se Novosađanima ne dopada ova ideja!
    Zato što bi ta bolnica kasnije trebalo da bude Gradska bolnica. A to znači da će Novosađani umesto u Pokrajinsku bolnicu (Klinički centar Vojvodine) biti preusmeravani u Gradsku bolnicu da se tamo leče (pa tek onda ako bude potrebe, u KCV). Dakle, za svako vađenje krvi i laboratorijski nalaz će morati da idu na Mišeluk, za svako snimanje će morati da idu na Mišeluk, za svaki pregled će morati da idu na Mišeluk. Grad je dominantno orijentisan ka bačkoj strani, 80% stanovnika živi na toj strani grada i sve njih će maltretirati da idu na Mišeluk da se leče. Pritom, tamo su autobuske linije retke, znači pristup će biti moguć automobilima ili taksijem (jer nemaju svi automobile).
    Institut u Kamenici postoji više od 60 godina, a autobusi do njega saobraćaju samo u špicu. Onkološki, kardio-vaskularni i plućni pacjenti koji u drugo vreme imaju zakazane preglede moraju peške da se penju na brdo do Instituta (od autobuske stanice u Kamenici). 60 GODINA NIJE REŠEN AUTOBUSKI PREVOZ DO INSTITUTA, NEĆE BITI REŠEN NI DO MIŠELUKA.
    Taj plan je smišljao neko ko nema pojma i koga n8je briga za stanovnike Novog Sada i njihovu dobrobit!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti