Dogovorene olakšice za novosadske ugostitelje za zakup i zauzeće površina, u planu reprogram dugova

Grad Novi Sad dogovorio je olakšice za ugostitelje u vidu oslobađanja obaveze plaćanja pune ili dela naknade za zauzeće javne površine, kao i druge pogodnosti.
Dogovorene olakšice za novosadske ugostitelje za zakup i zauzeće površina, u planu reprogram dugova
Foto: Pixabay
Ovo je objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na društvenim mrežama.
 
Potpuno oslobađanje očekuje ugostitelje na platou Spensa i to od 1. aprila od kraja godine, dok se olakšica od 99 odsto odnosi na sve javne površine od početka godine do 1. septembra.
 
Dogovoreno je oslobađanje zakupa poslovnih prostora kod Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u visini od 50 odsto, uključujući i na Spensu i to od 1. januara do 1. jula ove godine.
 
Tu je i olakšica od 50 odsto do 1. jula za ugostitelje na pijacama "Tržnice", kao i od 30 odsto od 1. jula do kraja godine, uključujući i ugostitelje na pijacama i na Spensu, najavio je Vučević.
 
Dogovoreno je, kako je saopštio, i prioritetno rešavanje pitanja zaključivanja Sporazuma o reprogramu dospelih obaveza sa Gradskom poreskom upravom i sa "Informatikom", a za reprogram kod Gradske poreske uprave za iznos dospele obaveze do 1.500.000 dinara bez instrumenta obezbeđenja. Za viši iznos neophodan je dodatni instrument obezbeđenja i biće otvoren poseban šalter. 
 
Neophodan je, navodi Vučević, hitan sastanak sa predstavnicima Fonda za razvoj u organizaciji Gradske kuće i u saradnji sa Ministarstvom finansija, kao i sa predstavnicima poslovnih banaka. 
 
Ova pomoć dogovorena je na sastanku sa delegacijom Udruženja ugostitelja Novog Sada.
 
"Nadam se da će finansijska injekcija pomoći svim ovom hrabrim ljudima da lakše izdrže iskušenja i sačuvaju svoje poslove, a Novi Sad će i dalje nastojati da učini sve što može da im dodatno pomogne", zaključuje Vučević.
  • Inicijativa TAS

    13.04.2021 19:16
    Turizam
    Bravo za ugostitelje.
    Šta je sa turističkim agencijama? Hitna primena Uredbe Vlade RS o raspodeli državne pomoći.
  • Da

    13.04.2021 07:23
    Da
    Nastaviti da ne idete u kafice sok kafa ne bude 100 din ili sok isto .Do god su cene naduvame dok ne spuste nikuda
  • A

    13.04.2021 05:09
    A
    A štaje sa olakšicom i reprogam dugova za građane koji su ostali bez primanja i egzistencije!? Ili čekate davam se skupe 15.5 pa da pregovaramo! Sram vas bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti