FOTO, VIDEO: Mašine pripremaju prostor za kovid bolnicu na Mišeluku, polaganje kamena temeljca u četvrtak

Počeli su radovi na zemljištu na kojem će do 1. septembra biti izgrađena kovid bolnica. Državni vrh bi u četvrtak, 29. aprila, trebalo da položi kamen temeljac za ovaj objekat, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Mašine pripremaju prostor za kovid bolnicu na Mišeluku, polaganje kamena temeljca u četvrtak
Foto: 021.rs

Radovi su počeli sa manjim kašnjenjem s obzirom na to da je prvobitno planirano da počnu 20. aprila.

Reporteri 021.rs su na licu mesta zatekli veliki broj građevinskih mašina i na desetine radnika koji su kopali i rušili deo padin pored same petlje Mišeluk.

Na prostoru gde treba da se sagradi Kovid bolnica, kao i nekoliko pratećih objekata poput kuhinje i kapele, nema informacione građevinske table o tome ko izvodi radove, ko je investor i drugi podaci.

Reporteri 021.rs su zatekli geometre, radnike javnih preduzeća Puta, Čistoće, Vodovoda i kanalizacije, Gradskog zelenila, privatne putarske firme Put-invest, kao i građevinske firme "Bauwesen" iz Lazarevca.

Gradnju kovid bolnice u Novom Sadu, nakon što su jesenas objekti iste namene sagrađeni u Batajnici i Kruševcu, najavio je 2. marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Gradske vlasti su podržale ideju i izrazile nadu da će posle epidemije korona virusa objekat poslužiti kao Gradska bolnica.

Nekoliko nedelja kasnije je otkriveno da je za lokaciju izabran Mišeluk, a da će bolnica imati kapacitet od 200 mesta na intenzivnoj i 400 na poluintenzivnoj nezi. 

Početkom aprila Skupština grada je donela odluku da Republici preda nekoliko parcela od 25.000 kvadrata i izdvoji 250 miliona dinara za komunalno opremanje.

Ministar finansija Siniša Mali objavio je da će za gradnja bolnice koštati 4,15 milijardi dinara, a od ranije poznato je da će se radovi finansirati preko Ministarstva odbrane. 

  • Muc

    29.04.2021 09:28
    Lepo je to sto se grade te Kovid bolnice ali mene interesuje ko ce da radi u tim bolnicama?
    U Batajnici rade sestre iz unutrasnjosti Srbije, dolaze na 3-4 nedelje i spavaju na Slaviji. Mene interesuje ko ce onda da radi u bolnicama u Pirotu,Nisu, Vranju....? Vucko umesto da poboljsta status zd.radnika u Srbiji...on gradi, gradi...hoce da leci ljude a nema ko da ih leci. E moja Srbijo, tuzna li si...
  • Lila

    27.04.2021 13:05
    @Mick
    NEBI" SE PIŠE ODVOJENO - NE BI. Prvo nauči gramatiku, pa se onda oglašavaj! To se inače uči u nižim razredima Osnovne škole!
    A drugo - pitala bih Novosađane šta oni misle koja bi (od nekoliko ponuđenih lokacija) bila najpogodnija za buduću Gradsku bolnicu. Ali, to je za tebe viša matematika, jer si navikao da slušaš naređenja, a ne da razmišljaš svojom glavom.
    I treće - mislim da je Mišeluk loša lokacija. I da, izaći ću na izbore i glasati pritiv onih koji su doneli takvu odluku. Jer ne postoje građani zbog njih, već su oni tu zbog građana i zamenljivi su, kao i u svim normalnim zemljama!
  • Mick

    27.04.2021 06:47
    Kontrasi
    Grupa ljudi koja kritikuje sve sto se radi u ovoj Drzavi neka se izjasni sta bi oni radili. Zna se samo bi krali I nista nebi radili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti