Oglašena prodaja 25 solidarnih stanova u Novom Sadu, evo koje uslove je potrebno ispuniti

Novi Sad je raspisao javni poziv za prodaju tzv. solidarnih stanova u ulici Momčila Tapavice BB.
Oglašena prodaja 25 solidarnih stanova u Novom Sadu, evo koje uslove je potrebno ispuniti
Foto: 021.rs
Ovo stanovi se prodaju po ceni od 98.917,76 dinara po kvadratu i otplatu do 20 godina, što za prosečan stan od 50 kvadrata znači ratu od oko 180 evra mesečno kada se uzme maksimalni rok otplate.
 
U ponudi je 25 stanova porodicama koje imaju od dva do pet i više članova.
 
U ponudi su stanovi od 37 do 59 kvadrata i zainteresovani ih mogu pogledati uz prijavu Upravi na brojeve telefona 489-0011 i 489-0045.
 
Koji su uslovi?
 
Kako bi neko konkurisao za kupovinu stana, ovo su uslovi koje mora da ispuni:
 
- Mora da je državljanin Srbije,
 
- Da ima prebivalište u Novom Sadu,
 
- Da niko od članova domaćinstva nema u svojini nekretninu,
 
- Maksimalni mesečni prihod domaćinstva u zavisnosti od broja članova porodice može da bude nešto viši od 105.000 dinara ako u porodici ima jedna odrasla osoba, odnosno do skoro 400.000 dinara kada u porodici živi pet odraslih osoba.
 
Pravo prvenstva na rang listi za prodaju stana su stambeni status, zdravstveno stanje, invalidnost i telesno oštećenje.
 
Ceo tekst javnog poziva, kao i uslove konkursa, može se videti na sajtu Grada OVDE.
 
Prijave se narednih 30 dana mogu podneti Stambenoj komisiji preko Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u Narodnog fronta 53. 
  • Bezbednjaci

    17.07.2022 13:54
    Bezbednjaci
    Mozda bi bezbednjakiz Prokuplja kupio stan tamo gde i sluzbuje ali se nije gradilo..Jeste lakrdija da su svi mogli da konkurisu, ali su neki videli tu jedinu sansu za sebe :mala rata,visoka kirija i porkivanje svog stambenog pitanja tamo gde ti i treba. Da su imali opciju da kupe u svom mestu i zaista rese svoje pitanje, vecina bi to verovatno i uradila. Realno sistem konkursa im nije ostavio opciju.
    Klinci koji su sa svoji 25-30 godina uzimali velike stanove,mozda planiraju prosirenje porodice, pa im jednosobni i ne vrede a moraju da ih otplacuju. Valjda je normalnije sto su dugorocno gledali da rese to pitanje i da ne misle za 5 godina, sta sad...
  • Vesna

    26.11.2021 17:39
    Vucetic
    Samo mi jedno nije jasno nikako. Kako socijalni stanovi po kvadratu mogu biti tako skupi. Pa ne bi onda ni postojali kada bi svi mi imali taj novac. Večito ista prica. Fuj
  • Zbunjeni

    13.07.2021 00:19
    Rezultat
    A kad ce biti spisak onih koji su prosli. Mi konkurisali, mozda nece biti kao ovi u Jugovicevom. A mozda mi moramo da budemo podstanari, a neko da ima i 5 stanova, pa mu drzavna da jos jedan 500 e po kvadratu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti