Novi Sad dobija Trg jarbola na Limanu, pogledajte za šta još se izdvaja 190 miliona dinara

Grad će izdvojiti 190 miliona dinara za opremanje Trga jarbola u Limanskom parku, za kupovinu velikih slova za natpis "Novi Sad", kao i za drugu opremu, saznaje 021.rs.
Oprema se nabavlja u sklopu pripremanja Novog Sada za 2022. godinu, kada će poneti titulu Evropske prestonice kulture.
 
Najzanimljivija novina je Trg jarbola, koji predviđa kupovinu 49 jarbola visokih osam metara, koji će se nalaziti na ulazu u Limanski park, sa Bulevara oslobođenja i imaće umetničke zastave. 
 
Kako se uvidom u dokumentaciju 021.rs uverio, tenderom je predviđeno i postavljanje jarbola visokih 10 metara, sa većim zastavama, na dva ulazna pravca u grad - na Mišeluku, iznad tunela, i kod novog Žeželjevog mosta.
 
Grad kupuje i slova za natpis "Novi Sad", koji će biti gotovo dva metra visok i dug 13 metara, a nalaziće se na kružnom toku kod Žeželjevog mosta sa bačke strane i kod fabrike Aptiv. Još veća slova, visoka tri metra i druga 20 metara, biće postavljeni na Mišeluku iznad Mosta slobode, a biće nabavljena i nešto manja slova, koja će se nalaziti na ulazu u Novi Sad kod TC "Rodić". 
 
 
U okviru nabavke, koja je procenjena na 188,9 miliona dinara bez PDV-a, Uprava za građevinsko zemljište i investicije će kupiti i informativne table koje će biti postavljene u kulturnim ustanovama u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Nabavljaju se i informativni totemi, koji će se napajati preko solarnih panela, a nalaziće se na betonskom stubu od dva metra, ispred 18 kulturnih ustanova u gradu. Osim toga, kupuje se i još 12 totema za gradske parkove i Štrand. 
 
Javnom nabavkom je predviđeno i da se nabavi razni urbani mobilijar sa klupama na 12 lokacija u gradu, uglavnom u parkovima. Kupuju se i digitalni časovnici koji će biti postavljeni na više lokacija u gradu. Na "šoping listi" nalaze se i pumpe za bicikle sa javnim časovnicima, koje će takođe biti instalirane na nekoliko gradskih mesta - kod Rektorata, Varadinskog mosta, Štranda, hotela "Šeraton", na autobuskoj stanici u Radomira Raše Radujkova, preko puta Satelitske pijace, u Futoškom parku, kod TC "Promenada" i kod Univerexporta u Futoškoj 40-44.
 
Predviđeno je i da se Kreativni distrikt, odnosno Kineska četvrt, posebno opremi informacionim tablama i klupama. 
 
Nabavka UGZI-ja obuhvata i crtanje pešačkih prelaza u užem centru grada na površini od 1.000 kvadratnih metara, kao i kupovinu gotovo 600 led sijalica za osvetljenje i ukrašavanje armirano-betonske konstrukcije nezavršenog Tržnog centra "Rodić" na ulazu u Novi Sadu.
 
Kupuju se i 1,9 metara visoke svetleće mape koje će se nalaziti na nekoliko lokacija u gradu, kao i devet tabli dobrodošlice koje će se postaviti na prilazima Novom Sadu. 
 
UGZI pazari i informacionu signalizaciju, koja će posetiocima govori gde se nalaze hoteli i davati im putokaze za više od 50 lokacija, kao i još 70 tabli sa nazivima ulicama, koje će biti postavljene na stubovima, semaforima i javnoj rasveti. 
 
 
Ovaj veliki tender je obuhvatio i uređenje parkovske površine na Trgu Dositeja Obradovića kod Pravnog fakulteta, kao i prostora u Bukovcu kod Karađorđeve 144, gde će se postaviti klupe, kante i slična oprema.
 
Rok za dostavljanje ponuda je 21. jul. 
  • Lola

    02.07.2021 10:16
    Za luksuz ima
    Za zaboravljenu decu Srbije nema para. Hocemo ih ostaviti da umru po domovima.
    Da li snrt može biti teža od nekih života?
  • Tanja

    02.07.2021 09:12
    jarboliii
    bem ti budale ...a i nas ko da neko nešto pita...
  • Liman 3

    30.06.2021 20:17
    U sto marke
    ...da će pisati NVI SAD ili nešto slično "zanimljivo".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti