Nebojša Drakulić umesto Srđana Kolakovića na čelu Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu

Redovni profesor i novoizabrani dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Srđan Kolaković razrešen je funkcije v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, odluka je Pokrajinske vlade.
Nebojša Drakulić umesto Srđana Kolakovića na čelu Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Na njegovo mesto dolazi Nebojša Drakulić, inženjer agronomije, koji je do sada bio pomoćnik sekretara u Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku.
 
Pokrajinska vlada smenu je napravila na sednici 30. juna, kad je i Drakulić podneo ostavku na funkciju kako bi prešao na novu. 
 
Kolaković je v. d. direktor Naučno-tehnološkog parka od njegovog osnivanja u januaru prošle godine, a ove godine je izabran za dekana Fakulteta tehničkih nauka u pravoj igri prestola koja je odigrana na fakultetu, a koju je pokrenuo i dalje aktuelni dekan Rade Doroslovački.
 
Nebojša Drakulić ima dug funkcionerski staž. Bio je izvršni direktor Novosadskog sajma od 2000. do 2006. godine, potom i član Nadzornog odbora i izvršnog odbora za kongresne aktivnosti na Sajmu. Od 2013. do 2015. je bio rukovodilac službe kongresnog centra na Sajmu, ali i direktor direkcije za komercijalne poslove.
 
U Pokrajinskoj vladi je od 2016. godine bio prvo pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a od 12. novembra 2020. godine se prebacuje na funkciju v. d. pomoćnika sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Odatle dolazi u Naučno-tehnološki park.
 
Inače, naučno-tehnološki park zvanično je otvoren 29. januara 2020. godine, nakon završene tek prve faze radova. Predviđen je kao prostor za startap i IT kompanije, ali i za potrebe Fakulteta tehničkih nauka i instituta u nadležnosti Pokrajine.
 
Naučno-tehnološki park je zajednička investicija Republike i Pokrajine, realizovana uz pomoć Evropske investicione banke, dok je završne radova na uređenju okoline objekta platio Grad Novi Sad. Cela investicija koštala je 26 miliona evra.
  • Ďjurika Peter

    28.09.2021 19:49
    Gospodin čovek Nebojša Drakulić.
    Da je više takvih novosadjana na funkcijama bili bi Švajcarska.
  • NS

    07.07.2021 22:45
    @Nenad
    Nenade, da li ste čuli za biomasu?
  • Mila

    07.07.2021 17:08
    Kolakovic
    Kako ce Kolakovic kao sakupljac funkcija preziveti sto je jednu izgubio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti