Kišna subota - šta da rade Novosađani kad je takav dan?

Stigao je i vikend - konačno.
Kišna subota - šta da rade Novosađani kad je takav dan?
Foto: 021.rs
Strpljivo smo čekali na komade slobodnog vremena, a onda nas je razočarala kiša, kao što to uvek učini. Ako ništa drugo, doneće osveženje za kojim smo takođe vapili.
 
Dakle, kiša
 
Ukoliko u subotu, nažalost, morate na posao, između šest i sedam sati ujutru dočekaće vas temperatura od 19 stepeni Celzijusa i oblačno vreme. Neće temperatura rapidno rasti, kao što je to bio slučaj prethodnih dana, pa će u Novom Sadu, u 10 sati, biti oko 23 stepena Celzijusa.
 
Republički hidrometeorološki zavod najavljuje maksimalnih 29°C, uz pljuskove i grmljavinu. Kiša bi mogla da počne da pade već oko podneva, a prestala bi oko 16 sati. 
 
Naravno, postoji mogućnost i da kasnije padne. Ipak, vreme bi u poslepodnevnim satima trebalo da se stabilizuje, te bi bilo oko 27 stepeni Celzijusa uz oblake na nebu iznad nas.
 
Radovi? Slabo
 
Za subotu nema najavljenih isključenja struje, a ni planiranih radova zbog kojih bi deo građana bio uskraćen za vodu. Ipak, uvek iskrsne neka havarija, pa najbolje da budete uz 021.rs za blagovremena obaveštenja.
 
Ako ništa drugo, vredi podsetiti da je ponovo izmenjen režim saobraćaja na Bulevaru kralja Petra I. Prva izmena je zbunila vozače u Novom Sadu, a nova ne olakšava mnogo stvari. O čemu se radi, pogledajte na OVOM LINKU.
 
Šta raditi?
 
Tokom dana najbolje bi bilo ležati u krevetu, ako za to imate vremena. Dokonost je postala luksuz, ali probajte sebi ponekad da je priuštite. 
 
Vreme, kako najavljuju meteorolozi, biće idealno za "bindžovanje" neke serije. Da se nasmejete, probajte sa serijom "The Office". Kultna je sa razlogom.
 
 
Izložba "Antitelo" Zorana Janjetova otvara se u subotu, u 20 časova, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Janjetova ne treba posebno predstavljati novosadskoj javnosti, tako da je MSUV "place to be". 
 
Za svirku je zadužen Vojvođanski bluz bend, koji će vam poručiti da "vreme je za Novi Sad". Ovi stari rokeri nastupiće na čardi "Liman", sa početkom u 21 sat.
 
U London pabu nastupiće sastav Prizori, koji će svoju svirku početi u 22 časa.
 
Ako volite crni talas, ali ne samo u filmu, onda možete da prošetetate do Crne kuće, gde će se od 21 sat slušati bendovi kao što su La strada, Paraf, Dobri Isak...
 
Šta ima još?
 
U slučaju da ste propustili nešto iz našeg "repertoara" sa petak, tu je podsednik. A i taman se prijavite za newsletter koji stiže u nedelju:
 
Prijavite se na newsletter
 
 
 
  • Da

    17.07.2021 07:59
    Da
    Da vode ljubav što više!
  • Bananamen

    17.07.2021 05:50
    Fruska! Najlepsa je posle kise
  • Johnson

    17.07.2021 05:05
    Putovanje
    Evo, ja im na primer predlazem, putovanje kuci u Bosnu…
    Dobro njima, dobro nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti