U Petrovaradinu večeras novi protest "Pravda za Ninu"

Novi protest "Pravda za Ninu" održaće se večeras u 20 časova u Preradovićevoj ulici kod Bloka 8, gde je tragično nastradala Nina Rađenović (21).
U Petrovaradinu večeras novi protest "Pravda za Ninu"
Foto: 021.rs
Četvrti protest će verovatno kao i prethodni pratiti blokada Preradovićeve ulice, koju organizuju porodica i prijatelji devojke koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 6. juna.
 
Osnovni zahtev i ovog protesta je da se odredi pritvor dvadesetjednogodišnjem muškarcu iz Sremskih Karlovaca, koji je osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je devojka nastradala.
 
Postoji mogućnost da im se danas ispuni taj zahtev, jer je u Osnovnom sudu zakazano saslušanje na osnovu predloga tužilaštva od 4. avgusta da se odredi pritvor osumnjičenom. Ovo saslušanje je zakazano, nakon što je u Osnovnom tužilaštvu obavljeno saslušanje i to posle prvog protesta u Petrovaradinu, kada je rečeno da ni gotovo dva meseca posle nesreće osumnjičeni nije saslušan prvo zbog godišnjeg odmora tužioca, a zatim branioca.
 
Pritvor je predložen jer tužilaštvo smatra da postoji mogućnost da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke. 
 
Porodica i prijatelji na protestu traže i da se ispita odgovornost policije, prvenstveno onih koji su radili uviđaj, jer ima nagoveštaja da je bilo propusta u vidu toga da nisu popisani svedoci i drugo. Ovaj nedostatak svedoka se odgleda u tome što porodica i dalje traži mladića koji je bio na mestu udesa, a policija i tužilaštvo nemaju njegove podatke.
 
Radi se o mladiću u koji je 6. juna oko 21 čas vozio automobil audi, zlatno žute boje i inđijskih registarskih tablica, a ima dvadesetak godina. Prema opisu on je visok, mršav, u vreme nesreće je imao bradicu i narandžasti duks sa belim natpisom. Oni koji imaju informacije o njemu treba da se jave Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu ili na mejl pravdazaninu@gmail.com.
 
Podsetimo Nina Rađenović je nastradala 6. juna, oko 21 čas, kada je na nju, dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza, naleteo audi koji je dolazio iz pravca Novog Sada. Policija je dan posle podnela krivičnu prijavu protiv P.R. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
  • Zeka

    20.08.2021 13:09
    Opet?
    Znaci opet cu veceras morati da se vracam sa posla okolo-naokolo? Pa dokle vise bre ljudi?!? Dosadni ste i treba da vas je sramota!!! Odakle vam pravo da zatvarate taj put? Ako je vec zakazano saslusanje u sudu za danas, pa zasto se lepo niste pokupili pa iz Pezosa izvolite u sud i protestvujte! A da, izvinjavam se, preveliko je to cimanje za vas vrv... Sramota ziva i za grad! Zasto niko od nadleznih ne ode i ne otvori oci tim ljudima da to sto oni traze nije realno, nije zakonski i nikako se nece dogoditi??? Molim vise neku reakciju, ili im zabranite okupljanje ili ih informisite i kraj price.
  • deda

    20.08.2021 13:03
    test
    Ovo je pravi test postojanja ili ne pravne drzave. Ocigledan pritisak na sud, skolski primer. Ukoliko se decku odredi pritvor apsolutno ce biti jasno da je sud podlegao pritisku i da isti ne moze imati fer i posteno sudjenje.
    Nikako da procitamo sta se decku tacno stavlja na teret.
    Mnogo tekstova sam prociteo, svaki drugi treci dan izadje po jedan, ali ni u jednom ne pise sta je to on uradio sto je suprotno zakonu. Ako sam dobro ispratio nesreca se desila na nekih 20 metara od pesackog prelaza, gde pesak u ovom slucaju nastradala devojka nije smela da prelazi ulicu. Jos nije uradjeno vestacenje, pa se verovatno ne zna ni kojom brzinom je decko vozio, ali ako nije preko 50, ja ne znam koja je to radnja koju je on ucinio ili propustio da ucini, a koja njegove postupke definise kao krivicno delo.
    Treca stvar, zasto drzava dopusta blokadu ulice od strane porodice. Bol je velika, ali radnje su apsolutno zabranjene. A pogotovo je motiv zabranjen u ovom slucaju pritisak na sud.
    Da je pritisak opravdan imao bih razumevanja, kao sto je to bio slucaj sa ocem Luke Jovanovica u BG. Covek je dva meseca drzao natpis na mostu gde mu je sin stradao, ali nije nista i nikog blokirao.
  • Gramzi - Bagins

    20.08.2021 12:35
    Ja se ne bih nadao pritvoru. Ako do sada nije pobegao - i nece, ako do sada nije uticao na svedoke - nece ni ubuduce, delo da ponovi ne moze jer nema cime - dakle, nema osnova, ergo, ni pritvora. A ako mu i odrede pritvor onda bi isti trebalo da odrede i ovima sto protestuju jerbo uticu na svedoke. Sto se tice pri;e o navodnom svedoku, da je isti postojao nadlezni bi ga vec nasli. Mislim, koliko ima zlatnozutih audija u Indjiji?! 10000?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti