FOTO: Probijen i poslednji rok za dogradnju Socijalnog, "simbola snage države"

Rok za završetak radova na dogradnji zgrade PIO fonda na Žitnom trgu, "simbola snage države", ponovo je probijen - uveliko zakasneli radovi još uvek traju.
FOTO: Probijen i poslednji rok za dogradnju Socijalnog, "simbola snage države"
Foto: 021.rs
Prelepljeni rok koji glasi 5. septembar nije ispoštovan, a gradilište kod Socijalnog još uvek je aktivno.
 
Kako 021.rs nezvanično saznaje, radovi će potrajati još barem ceo septembar. 
 
Kako je 021.rs otkrio još krajem marta, novi i dugoočekivani rok za završetak ovih radova bio je 5. septembar ove godine, što je datum koji se pojavio na prepravljenoj građevinskoj tabli na gradilištu, ali bez valjanog obrazloženja. Tek posle pisanja 021.rs, PIO fond je naknadno objavio aneks ugovora sa izvođačima, firmom GAT i njihovim podizvođačima, vredan više od pola milijarde dinara.
 
 
Umesto prvobitno planiranih 540 dana, radovi su produženi na 797 dana, ali će radnici još uvek morati da ostanu na terenu i dovrše posao zbog kog je duže od dve godine zauzet gotovo ceo ulični trotoar.
 
Dogradnja zgrade PIO fonda je kompleksna priča koja je počela još 2016. godine, izdavanjem građevinske dozvole za objekat od oko 4.700 kvadrata. Zbog različitih administrativnih prepreka i odugovlačenja drugih organa (čitajte sve o tome OVDE), radovi nisu smeli da počnu pre oktobra 2019. godine. To je navelo izvođače da u startu produže rok za izvođenje radova do 2. marta 2021. godine, što je rok koji je probijen i građevinska tabla je prelepljena novim datumom.
 
Iako je probijen i naknadni rok, nikakve izmene ugovora nisu objavljene, niti je građevinska tabla prepravljena.
 
Radove su krajem jula obišli gradski i republički čelnici, kada je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio da radovi "fantastično napreduju". Ministarka rada Darija Kisić Tepavčević poručila je da je "ova investicija pokazatelj da živimo u vremenu velikih ulaganja u državu", dok je zajednički zaključak funkcionera bio da je nova zgrada PIO fonda "simbol snage države".
 
Ove radove je bivši ministar za rad Zoran Đorđević, tokom predizborne kampanje, opisao kao "najveću investiciju Fonda" i veliki pomak za ovu državnu ustanovu. 
 
Inače, radovi su predviđali rušenje niže od postojeće dve zgrade, dok se četvorospratnica zadržava i pored nje niču dva nova objekta - od četiri i od sedam spratova. Planirana je veza između starog i novog objekta na prvom i na četvrtom spratu, a u podzemnim etažama parking i arhiva.
  • penzioner

    07.09.2021 09:22
    Fond PIO ulaže u višespratnicu. A da malo ulože u zaposlene, stručne saradnike i informacione sisteme? Da porade na komunikaciji sa korisnicima i strankama?
  • VLADIMIR

    07.09.2021 08:58
    ЖУТА СРАМОТА
    Пошто за време своје владавине нису ништа урадили за Град Нови Сад сада им смета све што је садашња власт урадила. Данима сте писали како се ови жути неслажу са изградњом ковид болнице, а сада су они најчешћи пацијенти јер су били и противници вакцине.
    Толико о Вашем непристрасном извештавању.
    Знам да ни ово нећете објавити јер Вас критикујем и зато што сам писао српском ћирилицом
  • g pen

    07.09.2021 08:46
    PatriJotski dzepovi nikako da se napune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti