Zgrada Socijalnog biće završena krajem septembra ili početkom oktobra

Radovi na dogradnji zgrade PIO fonda na Žitnom trgu biće u potpunosti gotovi krajem septembra ili početkom oktobra, kaže zamenik zamenik direktora Fonda Relja Ognjenović.
Zgrada Socijalnog biće završena krajem septembra ili početkom oktobra
Foto: 021.rs
Ognjenović je reagovao na tekst objavljen na portalu 021.rs o tome da je probijen i poslednji rok za dogradnju Socijalnog, optužujući 021.rs za "tendenciozne objave" i "kritike bez povoda koje se zasnivaju na neistinama". 
 
U tekstu objavljenom u ponedeljak navodi se da je na gradilištu prelepljen rok koji pokazivao da će se radovi završiti do 5. septembra, te da je on probijen. Takođe, navodi se da je umesto prvobitno planiranih 540 dana rok za završetak radova produžen na 797 dana. U tekstu se navodi i da će radovi potrajati još barem ceo septembar, što je PIO fond potvrdio u svom saopštenju.
 
U saopštenju u kojem se najvećim delom bavi načinom izveštavanja 021.rs, Ognjenović kaže da će radovi biti gotovo krajem septembra ili početkom oktobra, dodajući da su radovi pri kraju. 
 
"Pripremamo svečano otvaranje jedne od najlepših zgrada u Novom Sadu. Rokovi završetka zgrade jesu pomereni, ali su razlozi za to više nego opravdani: neočekivano su se pojavile podzemne vode, struktura zemljišta je takva da je zahtevala dodatne intervencije, radilo se u ograničavajućim uslovima u vanrednom stanju i vanrednoj situaciji usled pandemije kovid. Međutim, uprkos tome, uspeli smo da dovedemo do finiša najveći investiciju Fonda Pio, koju smo izgradili iz sopstvenih sredstava i sve sa ciljem da građanima, odnosno korisnicima osiguranicima i zaposlenima, pružimo najbolje uslove za rad i ostvarivanje prava", poručuje Ognjenović. 
 
Navodi se i da je u zgradu Fonda uloženo 600 miliona dinara.
 
Dogradnja zgrade PIO fonda je kompleksna priča koja je počela još 2016. godine, izdavanjem građevinske dozvole za objekat od oko 4.700 kvadrata. Zbog različitih administrativnih prepreka i odugovlačenja drugih organa (čitajte sve o tome OVDE), radovi nisu smeli da počnu pre oktobra 2019. godine. To je navelo izvođače da u startu produže rok za izvođenje radova do 2. marta 2021. godine, što je rok koji je probijen i građevinska tabla je prelepljena novim datumom.
 
Iako je probijen i naknadni rok, nikakve izmene ugovora nisu objavljene, niti je građevinska tabla prepravljena.
  • Ana

    07.09.2021 16:11
    Tačnije nikada
    Pošto su svi lepo napunili svoje džepove, a plebs može samo da dobije velikosrBsku vakcinu mržnje prema svemu.
  • pobogu

    07.09.2021 13:55
    Koje godine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.