Odlučeno ko će napraviti poseban sajt za komunikaciju vlasti s Novosađanima

"Ninamedia Kliping" dobila je posao izrade platforme za učešće građana u komunikaciji s gradskim čelnicima i planiranju razvoja grada.
Odlučeno ko će napraviti poseban sajt za komunikaciju vlasti s Novosađanima
Foto: 021.rs
Posao je vredan 11,8 miliona dinara sa PDV, navodi se u odluci Službe za zajedničke poslove grada.
 
Iz dokumentacije se zaključuje da će platforma - sajt za interakciju s građanima, profunkcionisati sedmog dana od dana sklapanja posla.
 
Podsetimo, planiran je sajt na kojem će građani moći da ostavljaju komentare, glasaju u anketama, postavljaju pitanja čelnicima i dobijaju odgovore, a u cilju veće transparentnosti i učešća u donošenju odluka. 
 
Ova namera Grada ispunjava se uprkos činjenici da čelnici godinama unazad ne ispunjavaju svoju zakonsku obavezu obezbeđivanja veće transparentnosti u planiranju najbitnijeg gradskog akta - budžeta. Tako nije zabeleženo da je Grad organizovao javnu raspravu za donošenje ili izmene budžeta.
 
Planirana platforma trebalo bi da omogući da se građani jednostavno registruju, ostavljaju komentare i šalju fotografije kojima ukazuju na problem, da dobiju odgovore na pitanja, da glasaju za postavljene sadržaje, da imaju uvid u ideje čelnika, da dobijaju informacije koje se tiču rada mesnih zajednica, da učestvuju u onlajn radionicama i konferencijama...
 
Nasuprot tome, Grad planira da koristi povratne informacije u kreiranju javnih politika.
 
Detaljnije o ovoj ideji čitajte OVDE.
  • Lucija

    07.10.2021 19:46
    Eeeeejjjjj
    Bas me zanima sa kim pametnim cu moci da komuniciram?
    Umirem od smeha. Nemojte nam vredjati inteligenciju. Te sendvicare za komunikaciju vratite u prvi razred srednje da se prvo opismene.
  • IT-NS

    07.10.2021 17:17
    Narodski receno
    Sustina je da znaju sta da nam obecavaju pred izbore. Ranije su to radili na ulici stranacki anketari a sada se prelazi na on-line jer je veci broj komentara i mladja generacija je na netu, a upravo nju treba pridobiti. Starije ljude imaju kao sigarne glasace, malo brasna i secera, koja hiljadarka uz penziju, zastrasivanje preko RTS, Pinka-a i (un)Happy-ja i eto sigurnih glasaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti