Ponedeljak Novosađanima donosi kišu, isključenja struje i ne baš previše događaja

Ako je verovati meteorolozima, jedna prava jesenja nedelja je pred nama.
Ponedeljak Novosađanima donosi kišu, isključenja struje i ne baš previše događaja
Foto: 021.rs
Iako se na prvi pogled čini da nema mnogo razloga za radost, s jedne strane pred nama je ponedeljak, dan koji donosi početak radne nedelje i nosi titulu najmanje "popularnog" dana u toku sedmice, s druge strane je i oblačno vreme uz kišu koja je najavljena kako za prvi dan, tako i veći deo nedelje koja nas očekuje. Ipak, događaji koji su pred nama potrudiće se da pozitivno utiču na mentalno zdravlje Novosađana.
 
Vreme
 
Kako se može i očekivati za ovaj period godine, i ovaj ponedeljak doneće kišno i oblačno vreme. 
 
Kada vidimo da se razlika između najviše i najniže dnevne temperature razlikuje u svega dva podeoka i bez da znamo koje je doba godine, jasno nam je da se radi o jeseni. 
 
Maksimalna temperatura biće 9 stepeni Celzijusa, dok će najniža biti 7. Ipak, evo jedne radosne vesti kada je reč o ovom "omraženom" danu u nedelji, on bi, ako ćemo verovati meteorolozima trebalo da bude i najhladniji dan u nedelji, pa nas u nastavku iste očekuje nešto toplije vreme.
 
Kada je reč o padavinama, one će biti konstantne gotovo koliko i sama temperatura, tokom čitavog dana očekuje nas kiša, a jedino promenljivo će zapravo biti sam intenzitet iste.
 
Za razliku od prethodnih dana koju su bili poprilično vetroviti, u ponedeljak intenzitet vetra neće biti toliko jak, duvaće do maksimalnih 14 kilometara na čas.
 
Dobro je znati i...
 
Ovog ponedeljka, pojedini delovi Novog Sada, Beočina i Sremskih Karlovaca neće imati struje.
 
U Novom Sadu bez struje će od 8:30 d0 10:30 biti Žitni trg (1-13), Dostojevskog (2-6, 1-5), Zavod za zdravstveno osiguranje - dvorište, Pokrajinski PIO - ulična strana, dok od 9 do 11 struju neće imati Isidorina gimnazija kao i stanari u Maksima Gorkog (16-22), Vladike Platona (4-10), Polita Desančića 1.
 
Struju od 8:30 do 14 časova neće imati ni Beočin selo kao i manastir u Beočinu, dok će u Sremskim Karlovcima od 8:30 do 10 časova bez električne energije biti ulice: Sremska (1-50), Beogradska (1-23), Mitropolita Stratimirovića (66-160) - Vodovod, Vinogradarska (1/A-39) - Telekom, Jovana Živanovića (1-44/A), ceo Gumaplast, Zagrebačka (1-23), BB, Ivana Filipovića (37-76), Matoševa (11-29), (56-76), Karlovačkog mira (29-49), (28-62).
 
Kada je vremenska prognoza ovakva, već je dobro poznato da su gužve u saobaćaju potpuno neizbežne.
 
Ipak, ako je sudeći po protekloj nedelji, kada su se Novosađani u gužvama zadržavali i duže nego inače, a sve to kao posledica zatvaranja Kisačke ulice zbog radova na podvožnjaku, naša dužnost je da vas podsetimo da izbegavate ovu ulicu, ali i da znate da vas gužve mogu očekivati u Partizanskoj, Rumenačkoj i Temerinskoj ulici, kao i u ostalim ulicama u ovom delu grada.
 
Gde ići ?
 
Iako vremenski uslovi nisu najsjajniji, ne može se reći da u Novom Sadu sutra nema gde da se ide.
 
Na vaše raspoloženje prvog dana u nedelji može da utiče upravo neki od događaja u sklopu Festivala mentalnog zdravlja koji se održava od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu.
 
Ovog ponedeljka, na programu je radionica "Mogu da neću", koja za cilj ima upoznavanje sa značenjem granica u partnerskom i seksualnom odnosu. Ova radionica pre svega je namenjena adolescentima, od 15 godina pa naviše, a ista će se održati u prostorijama Selfnest-a u Augusta Cesarca 18 s početkom u 19 časova.
 
Ciklus filmova o usamljenosti takođe počinje ovog ponedeljka, a trajaće dva dana. 
 
U ponedeljak će ciklus filmova pod nazivom "Sveprisutni osećaj usamljenosti" početi projekcijom filma "Divlje jagode" u 21 čas.
 
Same projekcije održaće se u prostorijama CK13 a ulaz je besplatan za sve posetioce.
 
Ukoliko ste propustili... 
 
  • Figaro

    11.10.2021 00:45
    5plus
    Odlučna fotografija centra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.