Novosađanima četvrtak donosi "odmor" od kiše, koncerte i isključenja struje

Došao je i četvrtak, dan koji nam je poslednja "prepreka" do petka - početka vikenda.
Novosađanima četvrtak donosi "odmor" od kiše, koncerte i isključenja struje
Foto: 021.rs
Ova kišna radna nedelja, baš zbog tmurnog neba koje se nadvilo na Novim Sadom mnogima je bila napornija nego inače, ali četvrtak, osim što donosi miris vikenda, donosi i vedrije vreme, ali i događaje koji će vikend najaviti u velikom stilu.
 
Ipak, kada je četvrtak ovako sadržajan preporučujemo vam da svoje vreme organizujete na pravi način.
 
Vreme
 
Četvrtak neće biti klasični jesenji dan koji jedino i može da se očekuje kada je reč o sredini oktobra - ako je verovati meteorolozima neće biti kiše.
 
Najavljuje se maksimalna dnevna temperatura koja će ići do 11 stepeni, dok će minimalna biti svega jedan podeok iznad 0 stepeni.
 
Nebo nad nama biće mestimično oblačno, ali iz RHMZ-a za sutra najavljuju relativno povoljne biometeorološke uslove za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba.
 
Ipak, oprezni bi trebalo da budu srčani i cerebrovaskularni bolesnici, dok bi meteoropate mogle da imaju glavobolje i smanjenje koncentracije.
 
Isključenja i promena trase autobuskih linija...
 
Ono što bi trebalo da znate kako bi i ovaj četvrtak izgurali bez problema i iznenađenja, jeste za početak da delovi Petrovaradina i Rumenke neće imati struje.
 
Kada je reč o Petrovaradinu, struje od 9 do 11 časova neće imati stanari Preradovićeve 90-104, Račkog 2, dok oni koji od 10:30 do 12 časova električne energije neće biti u Račkog 128-196. Oni koji žive u Rumenci, trebalo bi da znaju da od 9 do 11 Kisački put, Asfaltna baza, Agromin, Metalum, Betonska baza, Arm stil neće imati struje.
 
Korisnici usluga javnog prevoza trebalo bi da znaju da će autobusi GSP-a na linijama 14 i 51 menjati trasu, a sve to kao posledica sanacije kolovoza na Rumenačkom putu do ulice Donje Sajlovo. Od 7 do 15 časova privremeno se menja trasa linije broj 14 (Centar - Sajlovo) i 51 (Železnička stanica - Veternik), a na koji način - saznajte OVDE.
 
Šta posetiti?
 
Događajima koje nudi, četvrtak će podići raspoloženje i "zagrejati" sve one koji za vikend osim odmora imaju u planu i neku vrstu zabave ili žurke.
 
Koncert "Dame sviraju Šopena" održaće se u Galeriji Matice srpske, a početak istog zakazan je za 20 časova, dok je ulaz slobodan.
 
Još jedan koncert, pod nazivom "Koncert 1 na 1" biće održan od 15 do 17 časova u Poklon zbirci Rajka Mamuzića, a tokom istog nastupiće mlada violončelistkinja Teodora Uskoković.
 
U KC Labu će se održati svirka autorskih kompozicija sa albuma "handmade", početak je u 19 časova, a ulaz je besplatan.
 
Autorsko predavanje o izložbi "Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i njen arhitekta Ivo Kurtović" održaće se sutra u 19 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
 
  • Olga Balzakova 41

    14.10.2021 08:58
    Čestitam
    Ovo je baš lep članak. Svaka čast autoru ili autorima. Ovakve vesti pozitivno utiču na sve građane kojima je dosta negativnih vesti. Ovi predlozi su divni. Hvala vam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.