Izabrana firma koja će Novom Sadu dostaviti vakcine protiv humanog papiloma virusa

Beogradska firma "Medica Linea Pharm" biće dobavljač HPV vakcine koju će moći da primi oko 650 dece u Novom Sadu.
Izabrana firma koja će Novom Sadu dostaviti vakcine protiv humanog papiloma virusa
Foto: Pixabay
HPV vakcina štiti od humanog papiloma virusa, najčešćeg uzročnika smrtonosnog raka grlića materice, a ovaj virus se prenosi i na žene i na muškarce.
 
Ova firma je bila jedini ponuđač na tenderu Instituta za javno zdravlje Vojvodine i, nakon što je ispunila uslove i uklopila se u procenjenu vrednost nabavke, dodeljen joj je posao vredan 14,9 miliona dinara sa PDV.
 
Vakcine će Institut distribuirati Domu zdravlja "Novi Sad", a ustanova će saopštiti kada će vakcine biti dostupne i koja je procedura.
 
Vakcina je namenjena deci uzrasta od 12 do 18 godina, a biće dostupna kod izabranih pedijatara.
 
Detaljnije o značaju vakcinacije protiv HPV čitajte OVDE.
  • TXL

    21.10.2021 10:47
    Nadam se da se nabavlja 9-ovalentna! Australija je svela rak grlića materice na minumum ovom vakcinom. Imam 32 godine i nedavno sam primio 2 doze 9-ovalentne HPV vakcine. Čekam na treću. Treba zaštititi sebe i svoje seksualne partnere.
  • Mama

    20.10.2021 23:39
    Moje starije dete je dva puta bilo na intervenciji. Sve bilo okej godinu dana, sad opet ne valja bris. Tako da ću mlađu poštedeti patnje, a vi serite dok vam zlo ne opiči šamarčinu.
  • Zzx

    20.10.2021 20:58
    Puste želje
    Čiji bata je vlasnik pomenute firme? Da li je nabavka ostvarena uz pomoć tendera?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti