Četvrtak Novosađanima donosi letnju temperaturu i početak NOMUS-a

Stigao je četvrtak - znak da je veći deo radne nedelje za nama.
Četvrtak Novosađanima donosi letnju temperaturu i početak NOMUS-a
Foto: 021.rs
Poslednja prepreka do početka vikenda, četvrtak, prema najavama meteorologa mogao bi biti poslednji "letnji" dan ove godine.
 
Takođe, osim lepog vremena, dan koji je pred nama donosi i bogat kulturni program koji Novosađani mogu da iskoriste kako bi podigli raspoloženje pred početak vikenda.
 
Vreme
 
Kada je o vremenu reč, dan pred nama mogao bi biti poslednji ove godine kada će maksimalna dnevna temperatura ići preko 20-og podeoka.
 
Tačnije, maksimalna temperatura sutra biće 22 stepena Celzijusa, dok će minimalna biti 11 stepeni niža.
 
Iako će biti umereno oblačno, u Novom Sadu je mogućnost da bude padavina procenjena na svega 10 odsto.
 
Hronični bolesnici tokom sutrašnjeg dana ne bi trebalo da imaju problema, jer su biometeorološke prilike povoljne. 
 
Iz RHMZ-a ipak poručuju da se oprez savetuje astmatičarima, naročito tokom jutarnjih časova, dok se usled mogućih meteoropatskih promena raspoloženja i glavobolje svim učesnicima u saobraćaju preporučuje pažnja.
 
Ono što bi trebalo da znate...
 
U četvrtak 21. oktobra struje neće imati stanovnici Ulice Sime Matavulja (16-24) u periodu od 8:30 do 12 časova, dok će Ulica Ive Lole Ribara (4-6) i Vojvode Putnika (4-6) bez električne energije biti od 9 do 12 časova.
 
To bi bilo sve kada je reč o najavljenim isključenjima, ali uvek postoji šansa da dođe do neke havarije. Ne brinite, ukoliko do toga i dođe, na 021.rs moći ćete blagovremeno da se informišete o svim isključenjima.
 
Sigurno ste već dobro upoznati da je deo Kisačke ulice zatvoren zbog izgradnje i rekonstrukcije podvožnjaka. Bez obzira na to što je većina vozača navikla, gužve su neizbežne, pogotovo ako još neka dešavanja u saobraćaju znatno uspore protok vozila. 
 
Kako biste našli najkraći put kroz lavirinte novosadskog saobraćaja za vas je tu Cope, koga od 7 ujutro možete slušati na talasima 92,2 megaherca, a koji će od samog početka dana biti vaša "navigacija" i pomoći vam da odaberete put sa najmanje prepreka kako biste stigli do svog radnog mesta. 
 
S druge strane, kada se budete vraćali sa posla, ili obavljali ostale dnevne aktivnosti, tu je vaš vodič kroz saobraćaj Varnju, koji je zadužen za rešavanje popodnevnih saobraćajnih muka.
 
Gde ići?
 
Međunarodni festival umetničke muzike "Nomus 2021" počinje sutra, 21. oktobra nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra u Sinagogi. Događaj počinje u 20 časova koncertom za violinu i orkestar br.1 u D-duru Sergeja Prokofjeva, nakon čega se izvodi Štrausov "Život junaka". Ovogodišnji festival trajaće sve do 28. oktobra.
 
Zbirka kratkih priča sa četvrtog po redu konkursa "Biber" biće predstavljena, uz prisustvo dobitnica priznanja, u četvrtak, 21. oktobra, u knjižari Bulevar books s početkom od 19 časova.
 
Novosađani će sutra moći da posete i Umetničko veče sa Derekom Boširom koje će se održati u KC Svilara s početkom u 19 časova.
 
U sklopu sutrašnjeg programa Pozorišnog festivala "Upad" u SKCNS Fabrika biće izvedena predstava "Ja sam Akiko" s početkom u 20 časova.
 
Promocija albuma "Slobodna volja" grupe Nemi pesnik održaće se u četvrtak u Gerili u 21 čas, a cena ulaznice iznosiće 300 dinara.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
  • Piško

    21.10.2021 13:01
    ...
    Ma i taj Bemus se nešto prožgadio u poređenju sa Budimpeštusom.
  • Marinko

    21.10.2021 00:07
    Nomus je lep, ali ne može da se meri sa Bemusom. Ipak, Bemus jeBemus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti