Opozicija traži pristup bazenu na Spensu

Novosadska opozicija zatražila je danas zvanično od uprave Spensa da im se omogući ulaz na bazen gde se izvodi sanacija neuspele rekonstrukcije, zbog čega bazen ne radi gotovo dve godine.
Opozicija traži pristup bazenu na Spensu
Foto: 021.rs

Predstavnici opozicije su ukazali da javnosti mesecima nije dozvoljeno da vidi šta se dešava na olimpijskom bazenu Spensa, a da zbog zastora spolja nije moglo da se vidi šta se dešava unutar objekta. Zastor je sklonjen nekoliko sati pre njihovog obraćanja medijima. 

Oni koji su se danas zatekli kod Spensa mogli su kroz prozore da vide da na otvorenom bazenu ima nekolicina radnika. 
Funkcioner Gradskog odbora Demokratske stranke Stevan Latinović naveo je da opozicija traži da im se zajedno sa novinarima, u roku od pet dana, dozvoli poseta zatvorenim bazenima jer je obnova ovog objekta od najšireg javnog značaja za Novi Sad.
 
On kaže da Demokratska stranka, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret pitaju gradonačelnik Miloša Vučevića "Šta to krije?". 
 
"Zatvoreni bazen na Spensu je danas jedan od najčuvanijih objekata u Novom Sadu. Prema našim informacijama, ulazne brave na bazen su promenjene, postavljeno je obezbeđenje, zaposlenim radnicima Spensa je onemogućen pristup bazenu, a do nedavno su bili i zastori", naveo je Latinović.
 
Opozicija je ocenila da je Spens "u zakonskoj i društvenoj obavezi" da javnosti omogući neposredan uvid u tok nove obnove bazena, zbog toga što bazen bezmalo dve godine nije funkcionalan, najpre zbog neispravne vode, a onda i zbog propale rekonstrukcije. 
 
 
Predstavnici DS, NS, SSP, PSG i PZP ocenili su i da su radovi na bazenu Spensa najveća afera gradske vlasti i da je jasno da "MaxCor", koji je dobio da radi taj posao, nije imao kapacitete za tako nešto, jer se bave prodajom električnih proizvoda. Naveli su da nema nikakve istrage, iako je to najavljivao gradonačelnik Vučević, jer "iza svega stoji neko blizak gradskoj vlasti".
 
Oni tvrde i da "nije tačno da izvođač plaća rekonstrukciju, jer prema javno dostupnim bilansima poslovanja ima daleko manje promet od vrednosti rekonstrukcije".
  • Miki

    21.11.2021 00:05
    Šta će im pristup?
    Lepo kaže vlast da je sve u redu. Nije valjda da im ne veruju ?
  • Cia

    20.11.2021 10:20
    Direktore ljajicevski
    Milicu daj ostavku ,samo si poslusnik bez grama mozga ,tu si da potpisujes sve sto ti se poturi pod nos . . . Dace Bog da odgovaras za sve sto si uradio ,ti i tvoj saborac Jaric!
  • bole

    19.11.2021 19:19
    Kupus
    Krije futoški kupus. Majko mila kakva je ovo opozicija, cirkus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti