Novosadski Pokret socijalista: Ovo je tek početak isterivanja pravde, ima mnogo snimaka i svedočenja

Novosadski odbor Pokreta socijalista navodi da je na internetu objavljeno mnogo snimaka sa protesta u subotu, što će policiji olakšati posao.
Novosadski Pokret socijalista: Ovo je tek početak isterivanja pravde, ima mnogo snimaka i svedočenja
Foto: 021.rs
Oni su prethodno najavili da će tužiti građane koji su razbili prozore njihovih prostorija na bulevaru Mihajla Pupina, tokom protesta u subotu.
"Najgluplji među napadačima su se hvalili svojim nedelima na internetu i zato im se zahvaljujemo što su i nama i policiji olakšali posao, ali snimaka i svedočenja ima puno, tako da je ovo tek početak isterivanja pravde i odbrane Novog Sada od nasilnika", navode u ovom pokretu.
Oni dodaju da nasilje od subote nije prestalo, već se nastavilo kroz, kako kažu, "tajkunske medije koji siluju istinu želeći da zakopaju činjenicu da je u subotu izvršen napad rulje i pokušaj linča, a otimanje partijskih obeležja svedu na nivo povređenog ega, a ne dokaza nezakonitog napada na tuđe mišljenje i imovinu".
 
"Sada je jasna taktika takozvanih "ekologa" i "demokrata" da se vikendima divlja, a da ih nakon toga mediji aboliraju i objavljuju komentare pune mržnje i pretnji i to ne samo prema Pokretu socijalista, nego i svima koji su u subotu videli političku mržnju i nasilje, a ne spasavanje Jadra", ističu u ovom pokretu.
 
Oni poručuju da će i naredne subote biti u svojim prostorijama "bez straha od siledžija braneći slobodu Novog Sada i Novosađana".
Podsetimo, postupak protiv trojice mladića zbog zastave Pokreta socijalista koju je sa prozora ove partije neko uzeo tokom subotnjeg protesta nije pokrenut.
 
Mladen Cvijetić, Srđan Đurić i Aleksandar Ćirić proveli su juče oko tri i po sata u policijskoj stanici u Novom Sadu, gde su davali izjavu o nestaloj zastavi Pokreta socijalista. Moguće je, navodi njihov advokat, da im se stavi na teret da su učestvovali u nasilničkom ponašanju, ali ističe da za tako nešto nema dokaza.
  • Dunav

    09.12.2021 18:42
    zastava
    ministar policije i dalje trazi privatnu zastavu a policija mu se smeje?
  • Bosko

    08.12.2021 20:22
    Pa ko normalan moze biti clan stranke gde je Vu-Lin-Ce predsednik?
  • Nikola

    08.12.2021 15:50
    Sramota
    Kako ova stranka koja ima 100 članova i 25 glasova na izborima ima taj poslovni prostor na korišćenje? Ja bih SVE stranke iselio iz gradskih salonaca i ekskluziva - napraviti im kontejnere pa staviti u industrisku zocnu - imaju dobar saobraćajni prilaz, a salonce sve pa i zgradu bivšeg ZIGa, zgrada na trgu mladenaca, pa u Ilije Ognjanovića, Mite Ružića itd. Uostlaom ne mora da se prodaje smao u rentu po tržišpnim uslovima. Stranke plaćaju možda 15% realne cene i to su sebi namestili - pa da završimo i sa tim komunističkim otimanjem već jednom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.