Ako je sreda, nije lav: Iskoristite zimski dan pred nama na najbolji način

Pretposlednja sreda u ovoj godini biće nemilosrdna i hladna, ali možete da je učinite boljom.
Ako je sreda, nije lav: Iskoristite zimski dan pred nama na najbolji način
Foto: 021.rs

Ukoliko nemate inspiraciju za provođenje slobodnog vremena, tu je naš vodič kroz još jedan dan.

Saznaćete i korisne informacije i podsetiti se najbitnijih dešavanja.

Vreme
 
Probudiće nas izuzetno hladno jutro. Najniža temperatura biće -5 stepeni, a meteorolozi najavljuju samo jedan stepen iznad nule kao dnevni maksimum. 
 
Pred nama je mestimično oblačan dan, sa ponekim sunčanim intervalom, što je sasvim dovoljno optimizma da se napune baterije ove srede.
 
Hronični bolesnici ne treba da očekuju veće tegobe, ali se uvek savetuje oprez. To važi i za obolele od astme i meteoropate.
 
Dobro je da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Kaća u sredu neće imati struje. U Novom Sadu će bez struje biti Jerneja Kopitara 40 i 42A i to od 10 do 13.30 časova, dok u Kaću isključenje nastaje u Svetozara Miletića 50-60, Žarka Jovića 15-31, 28-46 od 8.30 do 12.30 časova.
 
Vrlo prometni autobusi 53 i 55, koji saobraćaju ka i od Futoga, u sredu menjaju trasu zbog radova. Izmena će biti na snazi od osam do 17 časova samo u sredu.
 
Autobusi na linijama 53 i 55 u smeru iz grada ka Futogu iz Ulice carice Milice saobraćaće Kozaračkom ulicom, Ulicom Ivana Milutinovića (autobusko stajalište) i tu će završavati putovanje.
 
Sa stanice u Ivana Milutinovića, autobusi na linijama 53 i 55 skretaće desno u Ulicu Sonje Marinković, nastavljati Ulicom carice Milice do redovne trase za Novi Sad. Na izmenjenom delu koristiće se postojeća stajališta drugih linija. 
 
Gde ići?
 
Pred vama je niz zanimljivih događaja po svačijem ukusu. Pre svega, ukoliko vas zanima psihologija "homo pandemicusa", odnosno kako ljudi doživljavaju različite pojave u vreme pandemije kovid-19, poslušajte onlajn tribinu Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu u sredu u 18h na OVOM linku.
 
Zanima vas kvalitetan književni klabing? Tu je Crna kuća od 18h i poslednji klabing ove godine, posvećen delu "Momo" autora Mihaela Endea.
 
Ukoliko vas zanimaju načela filoterapije i kako se iz ugla filozofije posmatra svet, posetite Omladinski kreativni centar OKCe u 20 časova.
 
Humanitarni novogodišnji koncert i bazar za trogodišnju Nikolinu, koja ima ozbiljno oštećenje sluha, održava se u sredu u 18 časova u Kraljevom parku.
 
Promocija monografije "Ruski Krstur - život i običaji Rusina u objektivu fotografa Budinski" zakazana je u 14 časova u Svilari.
 
Bluz veče, na koje ćete upasti donacijom, biće u sredu od 20 časova u Domu b-612.
 
EU info point Novi Sad i Francuski institut Novi Sad pozivaju vas na likovnu radionicu koja je ujedno i pozorišna radionica. Detalji su OVDE, a početak je u 18 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
 
Program "Umetnik u FOKUSu", posvećen višemedijskom umetniku Vladanu Radovanoviću, održava se u sredu od 18 časova u Kulturnom centru "Miloš Crnjanski".
 
Autorsko vođenje kroz izložbu Jasne Gulan Ružić održava se u sredu s početkom u 15.30 u Ogranku SANU u Novom Sadu. Inače, izložba se može posetiti do 23. decembra.
 
Veliko finale pab kviza u kafe-knjižari Zenit biće u sredu od 20 časova, a u najavi su vredne nagrade.
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.