Za komunalno opremanje japanskog "Nideka" više od 200 miliona dinara iz novosadskog budžeta

Grad Novi Sad će izdvojiti više od 201 milion dinara za radove na komunalnom uređenju prostora kod fabrike japanskog "Nideka" ("Nidec").
Za komunalno opremanje japanskog "Nideka" više od 200 miliona dinara iz novosadskog budžeta
Foto: 021.rs

Radovi će se finansirati preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije, a predstavljaju prvu fazonu gradnje vodovodne, kanalizacione i elektro mreže, kao i saobraćajne infrastrukture. 

Radove će u najvećem delu izvesti "Karin komerc", dok će manji deo posla uraditi "Put-invest", "Tim-cop" i "Geoada", koji su čine grupu ponuđača koja se jedina javila na tender. Njihova ponuda je za gotovo 200.000 dinara manja u odnosu na procenjenu vrednost. 

Prema konkursnoj dokumentaciji, nova saobraćajnica će se nalaziti nedaleko od već postojećih hala i fabrika kao što su "Lir" i "Kontinental", a uz budući kompleks japanskog "Nideka", koji gradi "CTP Invest". 
 
Grad će u ovoj prvoj fazi u radnoj zoni Sever IV sagraditi saobraćajnicu dugu 313,5 metara i široku šest metara. Regulaciona linija ove saobraćajnice će biti 20 metara i sa jedne strane će imati pešačko-biciklističku stazu široku 2,5 metara, a sa druge samo pešačku stazu 1,6 metara. 
 
Takođe, biće izgrađeno 718 metara atmosferske kanalizacije, dok će fekalna kanalizacija biti dugačka 314 metara. Gradiće se i vodovodna mreža od 298 metara, elektro mreža i javna rasveta. 
 
Rok za izvođenje radova je definisan prilikom raspisivanja tednera u modelu ugovora i prema njemu svi poslovi treba da budu završeni do 15. maja 2022. godine.

Teme

Nidek
  • Dzonika

    28.12.2021 07:28
    Da se kojim slucajem Nidec napravio u Budisavi bilo bi tri puta jeftinije a u blizini dva auto puta i aerodrom,ali eto tako to ide kada nasi politicari kupuju zemlju pokraj grada...Svagde u svetu su industrijske zone na 15 km od grada sa dobrim putevima i infrastrukturom.U svakom slucaju dobro nama dosao NIDEC.
  • Mr.M

    28.12.2021 06:56
    A pola prigradskih naselja jos uvek se.e u rupicu...
  • Aca NS

    28.12.2021 01:43
    Te bogate strane kompanije ce zaposliti ljude koji ce zaraditi novac i za porez i za pekare,lekare ...Budite malo realni i informisite se o znacaju ovakvih investicija pre nego sto kritikujete nesto pozitivno.Engleska je medju prvima pocela sa podsticanjem FDI-a,a oni su sve samo ne naivni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti