APV: Da se odustane od masovnog spaljivanja guma po Novom Sadu, SPC da reaguje

Akcija progresivne Vojvodine saopštila je da se na nekoliko mesta u Novom Sadu, u okviru proslave Božića, priprema masovno spaljivanje automobilskih guma i drugog toksičnog materijala.

Kako kažu, dokaz su fotografije desetina sortiranih guma pored komada ogrevnog drveta na Klisi, koje je objavila Ekološka straža Novi Sad. 

"Osim te lokacije uočili smo još neke, u Ulici Železnička kolonija u blizini servisa za održavanje automobila. Apelujemo na sve koji u tome planiraju da učestvuju da od toga odustanu. Na ovaj način se zloupotrebljavaju verska osećanja građana i građanki Novog Sada, a gasovi i hemikalije koji se oslobađaju paljenjem upotrebljenih guma izuzetno su toksični za ljudsko zdravlje i veoma štetni po životnu sredinu. Time se direktno krše odredbe Zakona o upravljanju otpadom i Zakona o energetskoj efikasnosti", poručuju u APV.

Ova partija poziva građane da inspekciji prijave ovakve slučajeve.
 
"Pozivamo i Srpsku pravoslavnu crkvu da se oglasi tim povodom i apeluje na vernike da se prestane s tim i svim sličnim zloupotrebama verskih običaja", zaključuju u APV.
  • Jasna

    09.01.2022 00:33
    Ko nam je vladika šta se drugo i može očekivati od miljea koji on favorizuje i podržava. Čovek kome smetaju glasovi dece u Zmaj Jovinoj ulici... da ne nabrajam više, na žalost mogao bi tri dana nabrajati.
  • Сремац

    08.01.2022 23:53
    БУДАЛАШТИНЕ
    Какве везе има СПЦ са дебилима који желе да пале ауто гуме?Постоје инспекција, полиција, тужилаштво...
  • Maki

    07.01.2022 12:27
    radikali
    Ovaj običaj je došao sa radikalima.U Bosni se badnjak pali u kući, u pećima
    Ko nema peć ne pali badnjak.Ovaj primitivizam je počeo da se praktikuje kod nas ,u Srbiji ,pojavom radikala.Ni jedan jedini sveštenik, nažalost, nije demantovao da je to običaj.Čime li se oni bave? Politikom i finansijama.Bruka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti