Okupljanje ispred komunalne milicije: Nadležni zakazali, pustili da gore gume na Klisi

Eko straža Novi Sad pozvala je građane da se sutra u 9.30 okupe ispred zgrade Uprave za inspekcijske poslove zato što nisu sprečili paljenje guma na Klisi.
Okupljanje ispred komunalne milicije: Nadležni zakazali, pustili da gore gume na Klisi
Foto: 021.rs
Kako navode u pozivu, nadležni su zakazali, jer ni više od 30 poziva zabrinutih građana nije bilo dovoljno da spreče paljenje 50 guma i time "spasu Novosađane od udisanja najkancerogenijih jedinjenja".

"Građani su bili svesni, prijavili su, insitucije svoj posao ni uradile, zato se okupljamo u ponedeljak u 9:30 ispred Uprave za inspekcijske poslove grada Novog Sada u čijoj zgradi je smeštena i komunalna policija", navodi se u pozivu. 

Prvo će izneti zašto su se okupili, a nakon toga će, navode, mirno ući u zgradu i zahtevati razgovor sa zaposlenima sa ciljem da saznaju "kako je moguće da komunalna milicija tvrdi da nema guma na licu mesta", kao i da njihova dispečerka prekida građanima vezu i da ova institucija ne zaštiti Novosađane. 
 
 
Podsetimo, na Klisi je uoči Badnje večeri postavljena velika lomača na kojoj se pored nekoliko kubika drva nalazio i veliki broj automobilskih guma. 
 
 
Reagovali su Eko straža i Ekološki front Novi Sad koji su ovo prijavili inspekciji, ali reakcija nadležnih je izostala.
 
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci lomače sa koje izlazi crni dim, kao i fotografije vatrogasaca koji su, dan nakon paljenja, gasili vatru. 
  • Citam

    11.01.2022 18:02
    Pa citam o tome ceo Badnji dan
    i da niko nije izasao da pogleda? Gume paliti. Sto je najgore..ode AV na prolece a sve ce ostati isto. Ista ekipa i isto druzenje. I tako mi...od kako je broz samreo nama je sve isto i verovatno gore i gore...
  • Sale NS

    10.01.2022 09:15
    KM ne služi ničemu!
    Kao što sam naslov kaže, ovi postoje ne zna se zašto?! NIJEDNOM nisu reagovali na pozive nesnosne buke u zgradi.
  • Podbara

    10.01.2022 01:13
    Prema svecu i tropar
    Ovo je jedini grad i eparhija u celoj Srbiji, CG i RS koji ne organizuju simbolično nalganje badnjaka na glavnom trgu sa folklorom i crkvenim horom, i zabrane i osude, naročito vladika, ovo oblokavanje od alkohola i turbo folka kako je sada, da se vise na Božić ne mirbožimo, nego ga dočekujemo u ratnom stanju sa sve decom koja vrište celu noć, jer im pijana goveda bacaju petarde pod prozor. Grad bezakonja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.