SSP: Poslušnici će izglasati zalivanje Šodroša betonom; SNS: Konkurencija za najmaštovitiju laž

Stranka slobode i pravde oglasila se na Svetski dan močvarnih područja saopštenjem u kojem navode da gradska vlast planira betonizaciju Šodroša. U SNS odgovaraju da je u pitanju maštovita laž.
SSP: Poslušnici će izglasati zalivanje Šodroša betonom; SNS: Konkurencija za najmaštovitiju laž
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju SSP-a, Novosađani se duže od godinu dana bore protiv odluke gradske vlasti da Šodroš "pretvore u građevinski prostor".

"Betonizacija ovog močvarnog staništa pod trećim stepenom zaštite, gotovo je sasvim izvesna jer je predviđena i Generalnim urbanističkim planom, koji samo što nije ozvaničen. I pored više protesta, građanskih inicijativa i peticija, gradske vlasti ne odustaju od izmena GUP-a, niti im pada na pamet da na javnim raspravama makar saslušaju građane", navodi se u saopštenju koje potpisuje Marica Puškaš iz resornog odbora za zaštitu životne sredine Gradskog odbora Novi Sad.

Po njenim rečima, gradska administracija, predvođena gradonačelnikom Milošem Vučevićem, morala bi da bude pametnija od ove "jednokratne koristi" i da radi u interesu građana.
 
"Umesto da se Šodroš zaštiti višim stepenom, pa čak i proširi, kako bi imao veći uticaj na grad, Vučevićevi poslušnici će izglasati njegovo zalivanje betonom. Tako ćemo, zbog mrvica investitorskog kolača, nepovratno izgubiti još jedan vredan prostor. Novi Sad je odavno prestao da bude prijatan za stanovanje, a uništavanje preostalih oaza samo će doprineti daljem pogoršanju kvaliteta vazduha i srozavanju kvaliteta života. Dragi Novosađani - srećan vam Dan betoniranih staništa", navodi se. 
 
Na ovo saopštenje iz SSP-a odgovaraju u Gradskom odboru Srpske napredne stranke, navodeći da "ozbiljno razmišljaju da formiraju komisiju za izbor najmaštovitije laži novosadske opozicije, gde bi, po okončanju izbora, najboljem kandidatu, a već postoji žestoka konkurencija, dodelila prigodnu nagradu".
 
"Gradska vlast ne samo da ne namerava da sprovede 'betonizaciju' Šodroša, već da zadrži 55 hektara štićenog područja na Kameničkoj adi, što bi sa 90 hektara na Kameničkoj adi iznosilo ukupno 145 hektara zelenila. Ne samo da se zelenilo neće uništavati planiranim radovima, već će ono biti dodatno obogaćeno novim sadnicama i travnjacima. Na istom području planirana je i gradnja novog, četvrtog novosadskog mosta, koji će znatno rasteretiti saobraćaj na postojeća tri i olakšati prilaz Fruškoj Gori sa limanskih saobraćajnica. Novi Sad će, prema predlogu novog GUP-a dobiti i novu, savremenu veslačku stazu, gde će se, posle dugog niza godina, steći uslovi za održavanje najvećih svetskih nadmetanja u sportu  po kome su Novi Sad i Srbija tradicionalno uspešni", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Podsećaju i da su nedavno organizovane tri javne rasprave na Spensu u vezi sa GUP-om, te da će se uskoro organizovati prezentacije i u ostalim mesnim zajednicama, kao što je to učinjeno u mesnoj zajednici na Limanu 4. Između ostalog, pozvali su i građane da se uključe u javnu raspravu, dodajući da je svaki predlog dobrodošao, kao i da se "ne naseda na laži kojima pribegavaju pojedine opozicione stranke u nedostatku podrške pred aprilske izbore". 

  • Vlada

    03.02.2022 11:10
    Šokantno, ekipi invalida uma koja je za pola godine demolirala Limanski park se ne veruje da će sačuvati zelene površine na Šodrošu! Pa što ste takvi, vidite kakve pametne botove nalaze, zamislite kakvi su im tek radnici i inženjeri...
  • SANJA

    03.02.2022 08:04
    Sve je to džaba
    Ljudi moji, oni već imaju u glavama na kom spratu i koji penthaus je njihov!Sve je to već gotovo!!!
    Mi još ni kanalizaciju!!!
    5 km. Od centra PRESTONICE KULTURE...
    DEPONIJA KOJA JE GORA OD NUKLEARKE I OSIROMAŠENOG URANIJUMA KOJI SU BACALI!
    Eto samo toliko da znate.....
    Vi se borite za Šodroš, a mi za kanalizaciju već 50 god.
  • ××

    03.02.2022 01:40
    Bore se ovi sto su zakupili na 99 godina za smesne pare.Vratite se u sumu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti