Testiranja brze pruge Beograd-Novi Sad od danas do 18. februara

Od danas, 5. februara nastavljaju se dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd-Novi Sad, koja će trajati do 18. februara.
Testiranja brze pruge Beograd-Novi Sad od danas do 18. februara
Foto: 021.rs
U saopštenju Infrastruktura železnice Srbije se navodi da će na delu dvokolosečne pruge Beograd Centar-Stara Pazova, do 18. februara svakodnevno u periodu od 6.30 do 17.30 sati biti obustavljen železnički saobraćaj na levom šidskom koloseku, između železničkih stanica na relaciji Beograd Centar-Stara Pazova-Golubinci, odnosno duž čitave pruge za velike brzine Beograd-Novi Sad.
"Dinamička testiranja brze pruge i u narednih četrnaest dana obavljaće merna kola specijalizovane kompanije Nemačkih železnica 'Deutsche Bahn Systemtechnik', koja je angažovana za realizaciju ovog posla", navodi se u saopštenju i dodaje da će merna kola svakodnevno više puta prolaziti trasom brze pruge najvećim brzinama.
"Infrastruktura železnice Srbije" upozorava građane da je pešacima i drumskim vozilima zabranjeno prelaženje preko pruge za velike brzine Beograd-Novi Sad na nedozvoljenim mestima, na "divljim" prelazima i na nepropisan način.
  • Mile

    09.02.2022 08:13
    Greska
    Za zute treba konjska kola I DVa vola
  • Milan Marijanac

    06.02.2022 17:02
    Brzi voz
    Doci ce nama glave taj brzi voz koji vozi najbrze u buducnost.
    Za starije generacije izlazi novi film sa glavnim glumcem A.V. a zove se Back to the future - SNS edition. Udjes u voz koji te teleportuje u 2025 godinu da se uverite da cete tada imati prosecnu platu 100 000 din
  • novosadjan

    05.02.2022 07:32
    ns
    I onda ti odeš do ul. Kisačke i vidiš sopstvenim očima da se prave šalunzi za buduči nadvožnjak tako kada se napravi, pa beton osuši, eto i marta kada čemo se za 1.000, za jedan pravac provozati do BG. A gde siči?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti