VIDEO: OSA: Muškarci naoružani metalnim štanglama napali aktiviste posle protesta u Novom Sadu

Posle završetka današnjeg protesta u Novom Sadu, grupu aktivista napali su muškarci naoružani štanglama i verbalno im pretili, saopštila je OSA (Omladinska studentska asocijacija) Novi Sad.
VIDEO: OSA: Muškarci naoružani metalnim štanglama napali aktiviste posle protesta u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako navode, oni su napadnuti na pešačkom prelazu u Ulici Ive Andrića.

Muškarci koji su im pretili bili su u "pasatu", sive boje, a kada su krenuli da izlaze iz automobila, aktivisti su videli da imaju palice. 

"Posebno podvlačimo da su sve tri osobe bile naoružane metalnim štanglama. U momentu kada su shvatili da nas ima znatno više i da ne prezamo od samoodbrane, produžili su dalje uz pretnje da će nas 'upucati' i da ćemo se 'još videti'", navode u ovoj organizaciji.
 
 
Kažu da se neće povlačiti pred silom i nepravdom već da će "po svaku cenu zastupati istinu "jer za nas bunt nije ideološki već moralni čin".
 
"Naša bezbednost je ugrožena, kako sumnjamo, direktivama kriminalno političkog miljea SNS-a i Miloša Vučevića", ističu. 
 
Smatraju da je razlog za to činjenica da OSA aktivno radi na tome da se zaustavi izborna krađa u Novom Sadu 3. aprila, dok "SNS sprema svoje odrede da sprovedu najveću izbornu krađu u istoriji Srbije".
 
"Posle svih prethodnih napada na naše aktiviste, kao i sve druge aktiviste, prethodnih meseci, koji se beskompromisno zalažu za slobodu, poručujemo vlastodršcima i kriminalcima sa teritorije Novog Sada da ne pokušavaju da pređu granicu ljudskosti jer će ih stići bes omladine i naroda", zaključuje se u saopštenju OSA Novi Sad.
 
Iz ove organizacije za 021.rs kažu da će policiji podneti prijave protiv počinilaca, kao i da su uspeli da zapišu broj tablica.
 
Podsetimo, aktivisti OSA napadnuti su već jednom ovog meseca, 18. februara, kod Mosta slobode, kada su pokušali da precrtaju grafit mržnje "Srbe na vrbe". Prethodno su u tabloidima izašle brojne optužbe protiv njih.

Protest "Most da, ali na drugom mestu", održan je danas bez većih incidenata. Aktivisti su se okupili kod Brodogradilišta, odakle su prošetali Bulevarom Evrope, gde su na kratko blokirali raskrsnicu kod Zonedove zgrade. Za to vreme došlo je do dve rasprave sa vozačima koji su pokušavali da prođu, ali svađe nisu eskalirale.

  • mile

    03.03.2022 13:21
    O takvim skupovima obavestiti ranije , bice nas vise.
  • iguman

    27.02.2022 14:47
    @ kao
    To su potomci begova, koji su imali "begovi pravo" da svaku mladu udavacu prvo oni provere, pa tek je onda daju mužu na daljnji postupak. Kako će i voleti Srbe kada šetaju begove gene. Razumljivo.
  • Zovem se Stevo

    27.02.2022 08:12
    Inače
    Trabalo bi SNS i njihovi batinaši da organizuju skupove podrške Putinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.