Još uvek bez novog termina za sednicu o novosadskom GUP-u: "Javnost će biti obaveštena"

Termin nastavka sednice Komisije za planove o Nacrtu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine još uvek nije određen, potvrđeno je za 021.rs u Gradskoj upravi.
Još uvek bez novog termina za sednicu o novosadskom GUP-u: "Javnost će biti obaveštena"
Foto: 021.rs
Sednica Komisije prekinuta je u ponedeljak nakon što je grupa aktivista raširila transparent "GUP je GLUP" i aktivirala pirotehničko sredstvo. Predsednik Komisije Radonja Dabetić poručio je da će se sednica nastaviti kada se steknu uslovi za to.

"Nakon što predsednik Komisije za planove zakaže vreme i mesto održavanja sednice o nacrtu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine, javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena", navodi se u odgovoru na pitanja 021.rs o datumu nastavka sednice.

Bura u vezi sa donošenjem GUP-a traje od njegovog prezentovanja javnosti, kada se deo građana, arhitekata i aktivista usprotivio takvom planskom dokumentu, zatraživši njegovu doradu.
 
Kritike koje su se mogle čuti odnose se na podvlađivanje investitorima, izgradnju "Novog Sada na vodi", proširivanje zona "opštegradskih centara", gradnju vijadukta nad Bulevarom Evrope zarad novog mosta u produžetku ove saobraćajnice, ali i na to da urbanistički plan nema jasnu viziju o razvoju grada. 
 
Trojica aktivista koja su učestvovala u prekidanju sednice privedena su u utorak i pušteni su iz zgrade suda tek u večernjim satima. Protiv njih su podnete krivične prijave zbog navodnog nasilničkog ponašanja, a određena im je i mera zabrane prilaska direktoru JP "Urbanizam" Dušanu Miladinoviću.
 
Zbog ovih privođenja zakazan je protest u Novom Sadu, u sredu, ispred sedišta Srpske napredne stranke u centru grada, u 17.30 časova.
  • june

    10.03.2022 16:38
    .
    @limanac
    takoje, dosli su u ime interesa gradjana koji zele da imaju dostojanstven zivot.
  • Лиманац

    09.03.2022 19:23
    „Активисти” су дошли на седницу ради остваривања нечијих интереса.
  • Marko

    09.03.2022 14:18
    I ja sam bio prisutan
    Da, tačno je. Aktivisti su podržali podnosioca primedbe da se na prostoru pored studentskih domova planira stanovanje, umesto sportsko rekreativnih površina. Sve se dešavalo kad je obradjivač plana čitao da je primedba odbijena. Jedna žena je u tom trenutku vikala da neće biti kako oni hoće, ne shvatajući ni sama šta brani. U trenutku kad se odbija primedba čoveka da se gradi na priobalju kod studentskih domova, dolazi do paljenja baklje i protivljenju što se odbija primedba da se gradi uz Dunav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti