Za radove na novom mostu u Novom Sadu izdata privremena dozvola, podnete krivične prijave

U Sremskoj Kamenici priprema se teren za početak izgradnje četvrtog mosta na Dunavu u Novom Sadu, a gradonačelnik Miloš Vučević kaže da se u radove ušlo jer je izdata privremena dozvola.
Za radove na novom mostu u Novom Sadu izdata privremena dozvola, podnete krivične prijave
Foto: 021.rs
Portal 021.rs je u ponedeljak objavio da je prostor na keju u Sremskoj Kamenici asfaltiran i betoniran, te da su parkirane građevinske mašine i druga oprema. Ipak, most koji će se graditi sa kineskim partnerom, kompanijom "CRBC" još uvek nije predstavljen javnosti.
 
Na engleskom i kineskom jeziku na ogradi gradilišta piše ime kineske firme, dok na ulazu piše "Obilaznica oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na državnom putu IIA", kao i dva slogana "Gradimo puteve i mostove, doprinosimo društvu" i "Stavljamo zaposlene na prvo mesto, težimo izvrsnosti".
Na pitanje 021.rs o ovim radovima, Vučević odgovara da su oni započeti na osnovu privremene građevinske dozvole.
 
"Potpisan je memorandum na osnovu kog su aplicirali izvođači za privremenu građevinsku dozvolu za pripremne radove i izvršena je prvobitna eksproprijacija na sremskoj strani. Sada nas očekuje potpisivanje komercijalnog ugovora između Republike Srbije i kompanije CRBC kao izvođača. Tek tada će moći da krenu i zvanični radovi u punom kapacitetu", navodi gradonačelnik.
O najavljenim krivičnim prijavama zbog pripremnih radova: Ovo je kao u Bibliji
 
Zbog početka pripremnih radova, a bez predstavljanja projekta javnosti Udruženje građana "Dunavac (Šodroš)" najavilo je podnošenje krivične prijave protiv više odgovornih lica u gradu, kao i kompanija i ustanova koje, kako su naveli, sprovode nezakonitu destrukciju priobalja leve i desne obale Dunava, kao pripremne radove za izgradnju novog mosta.
 
Podnošenje prijava najavljeno je protiv odgovornih lica u Gradu Novom Sadu, JVP Vode Vojvodine, kineske kompanije CRBC, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Fakulteta tehničkih nauka i Vodoprivrednog instituta "Jaroslav Černi".
 
Upitan da prokomentariše ove navode, Vučević kaže da mu "kao advokatu ništa nije jasno, a kao političaru" mu je sve jasno.
 
"I nek i to bude zabeleženo da je gradonačelnik koji se borio i obezbedio novac za most, dobio krivičnu prijavu zbog toga. I nek to uđe jednog dana u anale novosadske svakodnevnice bude. Vidim da je Kružević ponosan što je u toj prijavi, i Miladinović je isto srećan. Radujem se da me tužilaštvo ili policija pozovu da me saslušaju kako sam se borio da dobijemo novi most. Ja živim za to da zvanično u zapisnik ispričam šta sam sve radio da Novi Sad dobije četvrti most da me zbog toga neko prijavi. Ovo je kao u Bibliji, borite se, radite i oni podnesu krivičnu prijavu", naveo je.
 
On je pomenuo i pritužbu koja je ranije podneta Bernskoj konvenciji (konvencija Saveta Evrope za zaštitu životne sredine) i rekao kako je sramota da neko "tužaka svoj grad i svoju državu".
 
"U pravu je onaj ko jače dune u pištaljku i ko je agresivniji. Vi ste kukavice, prijavljujete svoj grad, opstruišete svoj grad. Komisija je tolerantna, sve trpi i čeka. Ja da predsedavam komisijom bio bih mnogo manje tolerantan", poručio je Vučević aktivistima.
Podsetimo, u Sremskoj Kamenici gde bi trebalo da budu stubovi novog mosta u nastavku Bulevara Evrope, uveliko se sprema prostor za označavanje početka radova. Zbog ovog su reagovali aktivisti koji su najavili više krivičnih prijava od kojih je jedna i protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.
 
Aktivisti su nastavili svoju borbu protiv donošenja Generalnog urbanističkog plana koji, između ostalog, predviđa i gradnju mosta i gradnju oko mosta na današnjoj javnoj sednici Komisije za planove, koju su više puta prekidali, a došlo je i do sukoba. 
  • Stručnjak

    16.03.2022 15:49
    Poruka za Udruženje građana "Dunavac (Šodroš)" idite da pecate ribu i ostavite ljude nek rade svoj posao .
  • KojadinKoy

    16.03.2022 15:48
    Nazovi novosadjani
    Po Novom Sadu se namnozilo raznoRaznih yuAktivista fesno orjentisani pa nije ni cudo za one grafife na Sfrandu...
    Rusili cekiceMacola a sad grafitima.
  • Osnovno obrazovanje

    16.03.2022 12:17
    vlada NS@ Jesi li se puno pomucio da smislis ovaj prigovor na kritiku sopstvene gluposti? Da smetati mi a znati ti vrlo dobro zasto, kao sto i tebi smetati sto meni smetati tvoja glupost i podmetacina. Saljem za Liman pozdrave iz Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti