Profesionalni upravnici: Najveći problem dotrajale instalacije

Član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić održao je sastanak u Skupštini Grada sa predstavnicima Udruženja profesionalnih upravnika Novog Sada.
Profesionalni upravnici: Najveći problem dotrajale instalacije
Foto: 021.rs
Predsednik tog Udruženja Aleksandar Bošnjaković predočio je probleme sa kojima se susreću stanari starijih zgrada i njihovi upravnici u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, dotrajale instalacije su najveći problem jer neispravne vodovodne cevi povećavaju račune za vodu, a dotrajale električne instalacije često dovode do požara. 
Kako je rekao, zgrade koje su stare 30 ili više godina zahtevaju temeljan pristup u proceni stanja instalacija i plan njihove sanacije, a obično u takvim zgradama dolazi do velikih šteta.
On je istakao da sami stanari veoma često nisu u mogućnosti da u jednokratnom iznosu pribave sredstva za velike sanacije i popravke te je i u ime takvih stambenih zajednica i tog Udruženja uputio molbu Gradu za iznalaženje najboljeg rešenja kako bi se pomoglo stanarima, odnosno kao bi visoke obaveze izmirili u nekom dužem vremenskom roku.
 
Jelušić je istakao da je na predlog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića krajem februara ove godine doneta Skupštinska odluka kojom se propisuje kako će se novcem iz Budžeta Grada finansirati popravke objekata koji stradaju u požarima. On je dodao da će Grad uzeti u obzir sugestije predstavnika Udruženja, razmotriti na koji način Grad može da pomogne u slučajevima gde postoji realna opasnost od požara i drugih velikih šteta po stanare stambenih zajednica.
 
Jelušić se zahvalio predstavnicima Udruženja profesionalnih upravnika na inicijativi i izrazio uverenje da će se i drugi predsednici stambenih zajednica opredeliti za članstvo u pomenutom Udruženju kako svi zajedno sagledavali svakodnevne probleme stanara stambenih zajednica.
  • Zemo

    17.03.2022 18:50
    Zemo
    Pa sami ste krivi i za upravnike,izvrsitelje,notare...i sve krpelje koji uzimaju ogroman novac od svih nas! 3 glasajte i menjajte sve!!! Ako ne nemojte se buniti sami ste trazili davas sisaju,polupismeni naptednjaci!!!
  • Petar

    17.03.2022 12:53
    Da li smo sami krivi
    Vidim da je moderno "svaliti" sve na profesionalne upravnike. Mi u zgradi redovno nemamo 50% vlasnika stanova na zakazanim sastancima. Onda su nam upravnici krivi što pojedinci ostavljaju smeće kod poštanskih sandučića, pljuju po podu lifta i ni oko čega sene možemo dogovoriti... Siguran sam da upravnike i napadaju oni koji nikada ne dolaze na skupštinu stanara.
  • Ćirić.

    17.03.2022 10:15
    Užas pazite se prof. Upravnika
    Nama je prof upravnik pv bez znanja,, sastanka sz dao investitoru službenost prolaza i sve oprvosnažio isti dan u katastru kao da mu je to dedovina.
    Krivična prijava još stoji nerešena.
    Drugi prof. sve završio što pv nije smeo i sad epilog nemožemo ući kolima u svoje dvorište niko od nas vlasnika niti u garaže jer je investoror sve prevario za sebe . Napravio spust nelegalni za sebe a mi gledamo kako nn lica prolaze kroz naše dvorište SAD prof upravnik traži sastanak da se tuži taj kome su oba pribavili korist ne pitaju stanare dakle bez sastanka, kvoruma. Itd. Može im se jer niko ih ne kontroliše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.