Sutra prvo ročište po krivičnoj prijavi: Vlasnica Galensa traži godinu dana zatvora za aktivistkinju

Prvo ročište protiv aktivistkinje pokreta Odbranimo šume Fruške gore Dragane Arsić po krivičnoj prijavi suvlasnice Galensa Sanje Petrić održaće se sutra, 18. marta u 10 časova.
Sutra prvo ročište po krivičnoj prijavi: Vlasnica Galensa traži godinu dana zatvora za aktivistkinju
Foto: 021.rs

Arsić se, u ovom predmetu, tereti za narušavanje ugleda i kreditne sposobnosti.

Tužilačka strana traži godinu dana zatvora za aktivistkinju. 

Ova krivična prijava zajedno sa još četiri tužbe čini paket od ukupno pet različitih predmeta u slučaju ekološkog protesta za odbranu brda Kesten na Fruškoj gori, kojima se tereti pojedinačno Arsić, ali i pokret Odbranimo šume Fruške gore i Fruškać. 
 
Suđenje je otvoreno za javnost, ali ukoliko ne bude obezbeđena velika sala, broj ljudi koji će moći da prisustvuju će biti ograničen. 
 
Podsetimo, vlasnici kompanije Galens, Sanja i Nebojša Petrić, početkom godine uputili su niz SLAPP tužbi protiv članova Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" i Udruženja "Fruškać". 
 
Kako su naveli u ova dva udruženja građana, koja se fokusiraju na zaštitu Fruške gore, cilj vlasnika Galensa je da izvrše pritisak i zastraše ove organizacije, ali i obeshrabre ostale građane i udruženja i zataškaju neregularnosti na teritoriji zaštićenog područja. Reč je o Kestenu i lokaciji na kojoj je, kako je 021.rs pisao, Galensu urbanistički dozvoljena izgradnja velikog ugostiteljskog kompleksa.
 
Ukupna vrednost tužbenih zahteva Galensa prema ova dva udruženja je oko dva miliona dinara, a Petrići traže i godinu dana zatvora za Draganu Arsić iz Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore".
 
Tužbe koje je podneo bračni par Petrić su tužba za narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti Nebojše i Sanje Petrić - kojom se za Arsićevu traži godinu dana zatvora, tužba za pretrpljenu duševnu bol i pratećih povreda iz zakona (tražena odšteta od 800.000 dinara), te tužba po istom osnovu, a koja se odnosu na Sanju Petrić (odšteta 800.000 dinara).

Stigla je i tužba protiv Dragane Arsić i Nikole Arežine iz Udruženja "Fruškać" za pretrpljenu materijalnu štetu zbog presecanja ograde na dva mesta i presecanje katanca na kapiji, a kojom se potražuje 200.000 dinara na ime naknade materijalne štete. 

  • Цеца

    18.03.2022 15:54
    Црква
    Приватни закони у сваком граду као парохије ,ко не иде у цркву- неверник и за ломачу а побожни све до мојега
  • Коле

    18.03.2022 13:44
    Ко овим ботовима чита коментаре и показује где да кликну на црвену шаку?
  • NS_BOB

    18.03.2022 11:11
    A u međivremenu...
    ...na Kestenu, brže-bolje, nikli kranovi.
    Vesnici proleća valjda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti