Firme koje će ugrađivati Novosađanima solarne panele potpisuju ugovor s Gradom

Firme odabrane na konkursu Gradske uprave za zaštitu životne sredine za ugradnju solarnih panela počele su da potpisuju ugovore s Gradom.

Ovo je finalni korak pred raspisivanje javnog poziva, na kojem će Novosađani moći da apliciraju za ovu meru energetske efikasnosti.

Ugovore će s Upravom potpisati "Green Energy Save Group", "Enel PS", "Elektrovizija", "Energy Net Services", "Telefon Inženjering", "Master Solar" i "Petrosolar Project".

Reč je, kako je 021.rs pisao, o meri namenjenoj vlasnicima kuća, sa učešćem Grada u iznosu od 50 odsto vrednosti investicije. Ostatak do konačnog zbira troškova snose građani zainteresovani za solarne panele.
 
Novosađani koji budu ugrađivali solarne panele imaće garanciju od najmanje pet godina na inverter i najmanje 10 godina na solarni panel.
 
Koliko će građana imati priliku da ugradi solarni panel biće poznato nakon raspisivanja javnog poziva. Još uvek nije poznato ni kad će javni poziv biti raspisan, ali biće dostupan OVDE.
 
Zainteresovanim Novosađanima biće potreban predmer, odnosno predračun u trenutku prijave, a detaljnije o uslovima čitajte na OVOM LINKU.
  • Nixon

    24.05.2022 18:03
    Jel ovo
    Jel ovo onaj iz jkp stana, kako se bese zove?!
  • Stohadin

    24.05.2022 05:24
    Ugradnja
    A ako je neko sam instalirao sunčane parabolične kolektore za toplu vodu i grejanje (podno),sa toplotnom pumpom i solarne panele ( 12V ) hoće li krivično odgovarati?
    Šta kaže struka?
  • Ja

    23.05.2022 21:02
    Ja
    U mnoštvu gluposti, da procitaj nešto pametno. Usput, da su investitori pod obavezno ugradjivali panele na svim zgradama, danas bi nas manje bolela glava. Imamo i Frušku goru bez i jedne vetroturbine! Žalosno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti