"021 je globalni medij - to je pitanje stava, a ne geografije"

Radiodifuzno preduzeće 021, u okviru kojeg posluju Radio 021 i 021.rs, danas obeležava 25 godina postojanja. Tim povodom razgovarali smo se koleginicama i kolegama iz medijskog sveta.
"021 je globalni medij - to je pitanje stava, a ne geografije"
Foto: 021.rs (ilustracija/K1/N1/Lobotomija)

"Uvek se štrecnem kada čujem da neko za Radio 021 kaže da je to 'lokalni medij'. Za mene je Radio 021 globalni medij koji se bavi lokalnim temama. To je pitanje stava, a ne geografije", kaže za ovu priliku Zoran Stanojević, novinar i urednik na Radio-televiziji Srbije.

Šefica Odseka za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Smiljana Milinkov i bivša novinarka Radija 021, smatra da je 021 medij od izuzetnog lokalnog značaja.
 
"I to ne samo u Novom Sadu, gde bih rekla da je možda jedini koji neguje profesionalni pristup, donosi aktuelne i važne informacije, proverene i pravovremene, a uz to neguje i analitički pristup problemima. Situacija na nivou Srbije je problematična kada je reč o lokalnim medijima, i tu medijima kakav je 021 pripada važno mesto. I, naravno, imam naviku da u toku dana više puta odlazim na sajt 021.rs, čitam informacije lokalnog karaktera, a vrlo često pronalazim informacije koje su značajne na nacionalnom nivou", kaže Milinkov.
Direktorka sektora za digitalne medije u Euronews Srbija Jasmina Koprivica imala je priliku da sarađuje sa redakcijom 021.rs. Iz tog razloga kaže da je "021 kuća koja se lako zavoli i brzo postane 'vaša'.
 
"I vesti, muzika, atmosfera koju pruža za tren oka postaju deo svakog vašeg dana. 021 je lokalni medij globalnog karaktera i snage. To je adresa kvalitetnog novinarstva. Čestitam vam jubilej, želim vam da dugo trajete i uspešno izveštavate", poručuje Koprivica. 
 
Veran Matić se u autorskom tekstu povodom obeležavanja 25 godina postojanja Radija 021 i beogradskog Danasa, osvrnuo na to da je 021, kao član ANEM-a, bio "neizostavan činilac naše zajedničke istorije i svega dobrog i lošeg kroz šta smo prošli za ovo vreme". Navodeći istorijske činjenice, Matić beleži da je portal 021.rs u međuvremenu izrastao "u jedan od ključnih domaćih informativnih sajtova".
 
"Impresivan je to rezultat za 25 godina postojanja redakcije kojoj predviđam dugovečnost. Čestitam koleginicama i kolegama koje poslednjih godina uspešno predvodi direktor i glavni i odgovorni urednik Slobodan Krajnović, inače dugogodišnji član Upravnog odbora ANEM-a", zapisao je Matić.
  • Pmila ns

    09.06.2022 17:48
    Cestitke
    Srecno i profesionalno i dalje nas obavestavali. Zdravi i veseli bili
  • jubilej

    09.06.2022 10:37
    021
    Cestitam
  • Nikola

    09.06.2022 10:28
    Iskreno, najprofesionalniji među nejednakima. Dokaz da nije sve u parama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti