Milan Ćulibrk: "021 ima mnogo širi značaj, zadržao je nezavisnost"

U Srbiji je preostalo malo pravih medija, ukazuje glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, povodom obeležavanja 25 godina postojanja Radija 021.
Milan Ćulibrk: "021 ima mnogo širi značaj, zadržao je nezavisnost"
Foto: Medija centar Beograd

Po njegovim rečima, značaj 021 je širi od lokalnog.

"Kažu da je 021 lokalni medij, ali poslednjih godina čini mi se da postaje ne samo regionalni medij, već ima mnogo širi značaj. Nažalost, većina lokalnih medija je potonula, pod priličnom su kontrolom i na njima ne može ništa da se nađe. 021 je zadržao nezavisnost, zaista je ostao medij, služi informisanju javnosti o događajima od javnog interesa", kaže Ćulibrk.

On dodaje i da ogromna većina lokalnih, ali i nacionalnih medija, više nisu mediji u klasičnom smislu te reči.
 
"Oni više služe kao sredstvo propagande, nego kao medij koji informiše građane. Iz tog razloga, ovo malo preostalih medija, u koje spada i 021, zaslužuje punu podršku", zaključuje Ćulibrk. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti