Igor Božić: "021 je uvek bio deo profesionalnih medija u Srbiji, donosio urbanu kulturu u Vojvodinu"

News direktor N1 televizije Igor Božić, poručuje da je 021 bio medij koji je donosio urbanu kulturu u Vojvodinu i koji dan-danas baštini profesionalno novinarstvo.
Igor Božić: "021 je uvek bio deo profesionalnih medija u Srbiji, donosio urbanu kulturu u Vojvodinu"
Foto: Medija centar Beograd

Igor Božić je svojom dugogodišnjom novinarskom karijerom mogao da svedoči rastu i razvoju 021. Karijeru je započeo na Studiju B, BK TV, B92, bio je glavni urednik prvog kanala vesti u Srbiji "B92 Info", bio je odgovorni urednik u Blic, dok je na Radio-televiziji Vojvodini bio urednik informativnog programa.

On se, povodom četvrt veka postojanja 021, prisetio vremena pre smene režima Slobodana Miloševića.
 
"Mi smo na neki način bili saveznici i saradnici pre pada Miloševića. 021 je deo te porodice ANEM-a, u kojoj sam i ja bio, tako da smo često sarađivali u tom periodu. Uvek je radio program, a kasnije i sajt, bio deo familije profesionalnih medija u Srbiji. 021 posmatram pre svega kao medij, u ovom trenutku, preko kojeg možemo da dobijemo pouzdane informacije iz Novog Sada. To je medij koji je svojevremeno donosio jednu modernu, urbanu kulturu u Vojvodinu, u kojoj nije bilo alternetive u odnosu na mejnstrim koji je tada predstavljala Radio-televizije Vojvodine", kaže Božić.
Po njegovim rečima, nedostajaće mu dugogodišnji direktor 021 Slobodan Boba Stojšić, "koji se sa nama devedesetih borio za profesionalno novinarstvo".
 
"Ali ima dostojne naslednike u sadašnjoj ekipi. Uvek su pouzdani partneri, a baštinjenje profesionalnih novinara je ostalo i dan-danas. Želim vam srećnih prvih četvrt veka i nadamo se da će i drugih 25 godina biti još uspešnije", zaključuje Božić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti