Petrovaradinska "Pobeda" dobila rešenje ministarstva: Počinje sa radom, u planu zapošljavanja

Ministarstvo finansija izdalo je rešenje kojim kompleks "Pobede" u Petrovaradinu počinje sa radom u Slobodnoj zoni Novi Sad.
Time se stvaraju uslovi za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i uvođenje poreskih olakšica za izvozno orijentisane kompanije.
Rešenjem se utvrđuje da su "ispunjeni prostorni i energetski uslovi, uslovi zaštite životne okoline i drugi tehnički uslovi za rad slobodne zone, uslovi za rad carinske službe, kao i uslovi u pogledu sprovođenja mera carinskog nadzora." 
Komisiju koja je pregledala dokumentaciju i prostor činili su predstavnici Ministarstva finansija, Uprave za slobodne zone, Uprave carine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva privrede i predstavnika Grada Novog Sada.   
 
Podsetimo da je krajem marta kompleks "Pobede", koji je već dve godine u vlasništvu beogradske firme "Marera properties", dobio saglasnost Vlade Srbije da bude deo područja Slobodne zone "Novi Sad".
 
Ovom odlukom Vlada je olakšala poslovanje firmama koje već rade u ovom kompleksu u Petrovaradinu, jer status slobodne zone omogućava oslobađanje od PDV-a, carina, raznih taksi i druge stimulacije. 
Podsetimo, nekadašnja fabrika "Pobeda" je nakon privatizacije bila u vlasništvu "MK holdinga" i maja 2020. se saznalo da su promenili vlasnika i da prostorom upravlja "Marera properties" koja se uglavnom bavi gradnjom i iznajmljivanjem hala, tržnih centara i drugih nekretnina.
 
Kompleks "Pobede" trenutno raspolaže sa 110.000 kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i 17 hektara zemljišta predviđenog za izgradnju novih objekata. U okviru parka za sada posluje 35 kompanija čije su delatnosti iz oblasti poput prerađivačke, trgovinske i saobraćajne industrije. 
  • Realnost

    16.06.2022 22:32
    Informacija
    Nisam upoznat sa poslovanjem ove firme i ne znam pozadinu iako u jednom komentaru se vidi čist kriminal koji se nebi trebao dozvoliti, mora se znati ko je ko i čine je što o ko odgovara za to i oslobađanje od svih prinadležnosti, gde je tu računica države o naroda. Ili je to sve nebitno. Zato bi molio informisanog čitaoca da nas kroz komentar informiše o realnosti. Hvala!
  • Ko li je tu vlasnik?

    15.06.2022 16:39
    Jedini član "društva" je:

    Пословно име MARERA REAL ESTATES LIMITED LLC
    Матични број HE 384876
    Држава Кипар
    Адреса Dionysiou Areopagitou, Strovolos 17, Nicosia
    Удео 100,000000000000 %
    Улога члана Члан
  • Neverni Toma

    15.06.2022 15:49
    Dr
    Doktore Mali, a gde sa vaseg plana nestade 60 platana od 40 godina ispred Pobede??? A, da, vi napredni ste alergicni na zelenilo, iìzvin'te molim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti