Slovo "Z" na Novom naselju i u novosadskom Kampusu

Latinično slovo "Z", koje se koristi kao simbol podrške napadu Rusije na Ukrajinu, pojavilo se ponovo u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.
Slovo je ispisano na stubu jednog od ulaza u kampus univerziteta, na početku Ulice dr Zorana Đinđića.
Na tom stubu je na srpskom i na jezicima manjinskih nacionalnih zajednica u Vojvodini ispisano "Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina, Univerzitet u Novom Sadu, Novi Sad".
Slovo "Z" je ispisano crnim sprejom.
 
Isto slovo bilo je ispisivano i ranije po kampusu Univerziteta u Novom Sadu, ali su ga redarske službe univerziteta prefarbale.
 
Takođe, veliko slovo "Z" nalazi se i na kućici na Novom naselju. Ovaj objekat u Ulici Bate Brkića, preko puta ŠOSO "MIlan Petrović", išaran je mnogobrojnim grafitima među kojima se ističe veliko slovo "Z" u više boja.
  • Sokrat

    23.06.2022 07:51
    Neobrazovana omladina koja nezna kako su živeli ljudi u državama istočnog lagera pod ruskom diktatorskim čizmom ,i kakve su zločine činili rusi nad srbima u Srbiji nakon oslobodjenja u drugom svetskom ratu.
  • Alex

    22.06.2022 13:49
    Sećanje
    Koliko se sećam Ukrajinci su 1999. osudili Nato bombardovanje SRJ, slali pomoć našoj zemlji, primili privremeno deo naše civilne avio flote na svoje aerodrome, demonstrirali ispred ambasade SAD u Kijev noseći sveće i ikone. Nisu nam čak ni prebacivali za odnos
    prema Albancima. Jednostavno, bili su protiv agresije na jednu suverenu državu.
  • prosecni Srbo

    22.06.2022 03:50
    spenkuj me putine
    Voli Srbo Rusiju i to sve kuca sa svog ruskog racunara ili ruskog telefona, ide na posao u svojoj Ladi, menja dinare za rublje i rublje za dinare, nikako ne koristi evre, franke ili dolare, pije rusku Koka-kolu ne onu americku, gleda ruske serije i filmove a ne americke i zapadnoevropske, ide da zaradi novac u Rusiju a ne u Nemacku, Austriju, Kanadu, Ameriku, Australiju, Svedsku itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti