Novosađani, pripremite se za vreli petak i mnoštvo dešavanja

Petak stiže, a mi smo spremni za malo odmora.
Novosađani, pripremite se za vreli petak i mnoštvo dešavanja
Foto: 021.rs
Pripreme za vikend mogu da počnu, a tu ćemo vam pomoći i mi.

Pred vama je novi vodič kroz sve najbitnije informacije za funkcionisanje u Novom Sadu, uz pregled dešavanja i podsetnik na najbitnije vesti u našem gradu. Krenimo od onoga što nam često najviše utiče na planove - od prognoze vremena.

Vreme
 
Meteorolozi najavljuju vreli petak u Novom Sadu. Jutro će još i biti prijatno, sa 16°C kao najnižom dnevnom temperaturom, ali će vrlo brzo postajati toplo i već "u špicu" biće do 31°C.
 
Toplo vreme ne prija svima, zato je bitno da se opremite vodom, zaštitnim faktorom i da boravite što više u hladu. UV zračenje će biti izuzetno jako.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Kaćanima neće prijati činjenica da će na 30 stepeni biti bez vode. Doduše, bez vode će od 8 do 16 časova biti ulice Svetosavska (parna strana, od 78 do 120, Sime Šolaje i Stefana Nemanje, a ostatak Kaća može da predahne kad je reč o pristupu vodi. 
 
Ipak, delovi Kaća, ali i Novog Sada i Futoga neće u petak imati struju određeni period. Bez struje će u gradu od 10.30 do 12 sati biti ŠOSO "Milan Petrović", a od osam do 9.30 Arhiv grada.
 
U Futogu će bez struje od 13 do 14.30 biti sportska hala, a od 8.30 do 13 časova Nemanovci - Dragičević, Šumarević, Plavšić, Tomić, gradilište Kontinentala, Kaćka šuma, Crpka Vrbak, ŽTP Triangla i firma Mišel u Kaću.
 
Gde ići?
 
Petak je uvek pun raznih dešavanja. Biciklisti i biciklistkinje mogu da učestvuju u novoj Kritičnoj masi s početkom od 17 časova iz Limanskog parka, a ljubitelji latino zvuka mogu da posete Gulag pub od 20 časova i uživaju u promotivnim cenama "mojita".
 
Oni koji žele da nauče više o pisanjima predloga projekata mogu da dođu u 16 časova u Omladinski kulturni centar OKCe, a od 19 časova se nastavlja književni festival SOFA u knjižari Bulevar books. 
 
Izložbu "Zamišljene granice" možete da pogledate na Subinom platou u Limanskom parku i to na 49 jarbola. Produžite do Kineske četvrti i pogledajte interaktivnu izložbu "Medijski lavirint", deo projekta Novosadske novinarske škole.
 
Razgovor "Od Prve drugarice do prkosne Ličanke: Šta je nama značila Jovanka Broz?" počinje u 19 časova u Galeriji Matice srpske, a u okviru je velike izložbe posvećene nasleđu i životu Jovanke Broz.
 
Topli zvuci jugoslovenskog diska i sinta očekuju vas u petak od 19 časova u KC Lab.
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti