Obaveštenje koje putuje kroz vreme: Na sajtu Beočina konačno objavljene informacije o novoj vlasti

Nakon pisanja 021.rs o netransparentnoj promeni vladajuće strukture u Beočinu, na internet prezentaciji te opštine napokon je objavljen sastav nove opštinske vlasti.

Da je Beočin dobio novu predsednicu opštine 021.rs je objavio 28. juna, kada je na opštinskom sajtu još uvek pisalo ime bivše predsednice opštine Mirjana Malešević Milkić, koja je ostavku podnela 10. maja. Na sajtu je tada poslednja vest bilo obaveštenje u vezi sa pojavom "zlatostog žutila vinove loze".

Interesantno je da je obaveštenje koje je objavljeno danas (1. jul) na sajtu "Biljana Janković, nova predsednica Opštine Beočin" datirano na 21. jun, kada je i održana sednica, iako se samo dan ranije nije tu nalazilo. 

 
Beočin je napravio još jedan mali korak ka transparentnosti objavivši prvi službeni list za tekuću godinu, i to za 18. januar, iako smo već zašli u letnje mesece. I na to je predstavnicima ove opštine 021.rs skrenuo pitanjima koja su poslata novoj predsednici opštine, a na koja do danas nismo dobili odgovor. 
 
Prema naknadnom obaveštenju objavljenom na sajtu beočinske opštine, sednica na kojoj je promenjena vlast održana je u utorak, 21. juna. Na istoj je za predsednicu opštine, kao što smo pisali, jednoglasno izabrana Biljana Janković, profesorka geografije sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".
 
Kako se navodi u njenoj biografiji koja je takođe naknadno objavljena na sajtu Janković je završila Gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, a zvanje profesora geografije stekla je na Prirodno-matematičkom fakultetu. Takođe je i osnivač udruženja žena u Braziliji. Od 2012. do 2016. bila je član Opštinskog veća u Beočinu, a od 2016. bila je na odborničkom mestu. Bila je zaposlena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Beočinu.
 
 
Na sednici na kojoj je Janković izabrana da bude na čelu Beočina, za njenog zamenika izglasan je Stefan Tomović sa izborne liste "Socijalisti Beočina".
 
U opštinsko veće izabrano je četiri člana Srpske napredne stranke - Milovan Starčević, Velimir Vuković, Saša Milovanović i Saša Savić, kao i dva člana Socijalističke partije Srbije - Jasna Jandrić i Milan Zorić.
 
U saopštenju piše da su na istoj sednici odbornici odlučivali o kadrovskim promenama u okviru skupštinskih komisija i radnih tela, međutim kakve su odluke doneli ne možemo videti, jer Službeni list sa odlukama sa ove sednice nije objavljen.
Podsetimo, do promene vlasti u ovoj opštini došlo je nakon višemesečnih turbulencija na političkoj sceni ove male opštine. 
 
Prvo je bivša predsednica opštine Mirjana Malešević Milkić podnela neopozivu ostavku, i to zbog unutarpartijskih pritisaka. Za 021.rs je tada rekla da odbornička grupa SPS-a "ne funkcioniše kako treba", što se uskoro pokazalo kao tačno. Tada su izvori 021.rs svedočili da se vlast SPS-a "jedva održala", jer je više odbornika želelo da pređe u Srpsku naprednu stranku. 
 
U međuvremenu, funkciju predsednika opštine obavljala je tadašnja zamenica Marina Šekuljica, iako ni o tome građani nisu zvanično obavešteni.
 
Trebalo je manje od mesec dana da ono što se "jedva održalo" potpuno prestane da funkcioniše. Situaciju su "zakuvala" dvojica odbornika SPS-a koji su odlučili da napuste svoju odborničku grupu i nastupe kao samostalni. Pretpostavljalo se tada da će dvojica odbeglih SPS-ovaca preći u naprednjake i tako im pomoći da formiraju većinu sa 13 naspram 10 odbornika, budući da je sama vlast SPS-a tesno formirana, sa jednim odbornikom više.
 
Međutim, došlo je do neočekivanog obrta, kada se SNS udružio sa SPS-om, dok su ova dvojica odbornika, prema sadašnjim saznanjima, ostala kao opozicija. 
 
Nova postavka vlasti sada bi trebalo, kako je obećano, da uđe u pregovore sa radnicima JKP "Beočin" koji štrajkuju, jer zbog neredovnog održavanja sednica skupštine i unutar i međustranačkih sabotaža nije donet Godišnji program ovog preduzeća koji bi omogućio da se radnicima uskladi plata sa republičkim minimalcem, koji je u međuvremenu promenjen. 
  • goran

    02.07.2022 19:35
    korupcija vlada
    u Beočinu ne možeš dobiti ni jednu dozvolu normalnim putem, niti bilo kakvo rešenje, sve ide nekim čudnim tokom i kanalima.
  • Rakovac

    01.07.2022 19:25
    Možda da konačno krenete sa Beligira pa asfaltirate glavni put sa kog je asfalt skrenuo na sporedni. Po prioritetu u rusko naselje...
    To treba snimiti jer se rečima ne može opisati, smejurija neviđena.
  • ranGo

    01.07.2022 18:34
    Rikverc
    Sigurno možete očekivati poboljšanja u opštini.
    Pa ovi su vladali od 2012 Beočin je postao rupetina. Da nije bilo spsa zadnjih par godina propalo bi sve moguće.
    Od sada očekujte ponovo crnilo i uništavanje ovog jadnog grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti