FOTO: Uklanjaju se slova "Z", pogledajte na šta će sada grad da liči

Nadležne gradske službe počele su da uklanjaju slova "Z" koja su se pojavila na Varadinskom mostu, u Gradiću i Starom gradu.
FOTO: Uklanjaju se slova "Z", pogledajte na šta će sada grad da liči
Foto: 021.rs

To se čini tako što se slovo prefarba, pa će posetioci umesto "Z" gledati sive kvadrate - neke veće, neke manje.

Međutim, na pojedinim mestima, preko farbe se i dalje ocrtava "Z".

Iz Kabineta gradonačelnika odgovorili su na pitanja 021.rs u vezi sa ovim slučajem, poručujući kako je obavljen inspekcijski nadzor "prilikom kojeg je na određenim lokacijama uočen veliki broj slova 'Z'". 
 
 
"Za uočene nepravilnosti izdat je nalog kako bi se predmetno slovo 'Z' uklonilo. Kontrolnim nadzorom utvrđeno je da je nadležna služba postupila po nalogu. Komunalni inspektori će i u narednom periodu obavljati inspekcijski nadzor kako bi se stanje na terenu privelo propisima", poručuju za 021.rs.
 
  
 
Ostaje nepoznato da li će iko biti kažnjen zbog ispisivanja grafita slova "Z" na keju i stazama, uprkos tome što u ovom delu grada postoji dosta kamera.
Podsetimo da je, na primer, prema Odluci o upravljanju kejom u Gradu Novom Sadu novčana kazna za pisanje i crtanje grafita na urbanom mobilijaru i stazama za fizičko lice 8.000 dinara. 
 
 
Pisanje grafita na fasadama zabranjeno je i Odlukom o uređenju Grada Novog Sada, a pojedina slova osvanula su upravo na javnim i privatnim objektima. 
 
  
 
Slova "Z" su iscrtana pred sam početak Exit festivala, iz koga su za 021.rs naveli da se protive ispisivanju ovog slova. 
 
"Exit od svog osnivanja poziva na mir i naravno da se protivimo ovom činu koji ima za cilj da u negativnom svetlu predstavi festival, Novi Sad i Srbiju, kao i svakom činu koji raspiruje nacionalnu mržnju i podstiče na agresiju bilo koje vrste. Exit će i ove godine tokom festivala jasno i glasno poslati mirovne poruke, koje će javnost i posetioci iz celog sveta moći da vide iz prve ruke", poručuju u Exitu za 021.rs.

Komentari 101

  • Neko iz mase

    10.07.2022 12:29
    Kasaba
    Na svinjac....kao i sve što dotaknu "stručnjaci"
  • Bosanac

    09.07.2022 16:59
    Lepše je bilo neokrečeno. Sada N.Sad liči na zakrpu.
  • Patoloski exit

    09.07.2022 11:38
    Za kakav su mir oni ako su pozvali ukrajinsku grupu koja je kupovala oruzje za podrsku nacizmu ukrajine i ugrozavanje zivota u Donbasu i Lugansku i spremanom etnickom ciscenju i genocidu koga je sprecila oslobodilacka ruska vojska u poslednjem trenutku. Exit je pogazio osnovna nacela ljudskosti podrzavajuci pogibiju 1400 dece u Donbasu i Lugansku od ukrajinske vojske, nebrojeno civila koji su na Krimu i zivi spaljivani. Referendum o izmestanju exita sa istorijske tvrdjave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti