Mirović: Poljoprivrednici dobili konkretne predloge, blokada ne doprinosi rešenju problema

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović izjavio je da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nezadovoljnim poljoprivrednicima u Novom Sadu danas dao "konkretne i jasne" predloge.
Mirović: Poljoprivrednici dobili konkretne predloge, blokada ne doprinosi rešenju problema
Foto: 021.rs

Naveo je da su ti predlozi dovoljni da se njihov protest ispred zgrade pokrajinske vlade okonča.

Mirović je u pisanoj izjavi apelovao na poljoprivrednike da deblokiraju javne puteve i ulice i da nastave razgovor sa predstavnicima vlade Srbije u kratkom roku.

"Pokrajinska vlada podržava razgovore bez blokade jer ona ne doprinosi rešavanju problema, već samo otežava život drugim građanima. U okviru svojih nadležnosti Pokrajina će preduzeti sve što je moguće da se, posebno u uslovima velike suše, olakša položaj poljoprivrednika i paora, i da se pritom ne ugrozi funkcionisanje preduzeća iz oblasti vodoprivrede", naveo je Mirović.
 
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obećao je poljoprivrednicima danas ispred zgrade pokrajinske vlade u Novom Sadu niz mera, ali su oni poručili da neće ukloniti traktore sa Bulevara Mihajla Pupina dok ne dobiju "pismene garancije" da će obećanja biti ispunjena.
 
Nedimović je, između ostalog, obećao poljoprivrednicima sastanak sa premijerkom Anom Brnabić u narednih 48 sati i naveo da će se razgovarati o jesenjoj setvi i cenama.
 
Obećao je i da će u narednih 60 sati biti doneto rešenje o olakšicama za gorivo, kao i da će Republički hidrometeorološki zavod podneti izveštaj o suši na osnovu koga će se proceniti da li je na snazi stanje elementarne nepogode.
 
Ratari koji su došli traktorima u Novi Sad rekli su da vozila neće pomeriti ukoliko im, između ostalog, ne bude ispunjen uslov da učesnici današnjeg protesta ni na koji način ne budu sankcionisani od strane MUP-a zbog blokade puteva.
Razlog za protestnu vožnju i okupljanje poljoprivrednika su, kako su naveli organizatori, "ponižavajuće i očajno stanje u agraru Srbije i ćutanje institucija na takvo stanje".
 
Oni zahtevaju da cena suncokreta ne bude niža od 700 evra po toni, kupovinu goriva za jesenje radove po ceni od 170 dinara na svim pumpama, kao i oslobadjanje od akciza na gorivo za prolećnu setvu.
  • Dragan

    10.08.2022 18:28
    Prioritet.
    U pravu je g din Mirović nama je prioritet Novi Sad na vodi da se lapi što više para kakva poljoprivreda kakve subvencije nesmemo blokirati saobraćajnice treba Galens da radi kako će.
  • Problem je SNS

    10.08.2022 18:27
    Na vlasti su najgori
    To svakom čoveku, koji nije sluđen Javnim TV sektorom i bez interesa, je savršeno jasno.
  • Vlad Cepes

    10.08.2022 18:24
    Vecitost osrednjosti
    Preposteni vredni Mirovic se ometa u sopstvenom raju da uziva za sav onaj novac koji mu je pao sa neba. Pustite ga na miru, on ionako nije ovde zbog ikoga osim sebe i beogradske brace a sigurno najmanje zbog nesretnih Vojvodjanskih poljoprivrednika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti