DS: Podrška za aktiviste na Šodrošu i Starici, nasilnici i nalogodavci će kad-tad biti procesuirani

Demokratska stranka uputila je podršku aktivistima koji su branili Staricu, kao i onima koji brane Šodroš, ali i dodala da će nasilnici i nalogodavci "kad-tad biti procesuirani".
DS: Podrška za aktiviste na Šodrošu i Starici, nasilnici i nalogodavci će kad-tad biti procesuirani
Foto: 021.rs
Izrazili su zabrinutost zbog sve češćeg nasilja usmerenog prema građanima koje prolazi bez posledica jer nadležne institucije ne reaguju, ali naglašavaju da će se demokrate nakon promene vlasti "pobrinuti da svaki slučaj nasilja nad građanima dobije svoj epilog, kao i da će javnost biti upoznata sa imenima počinioca i nalogodavaca".
Iz DS-a dodaju da se scenario u kome neidentifikovana lica zavode red i plaše, maltretiraju ili tuku građane viđen mnogo puta od kada je Srpska napredna stranka na vlasti.
Navode kako su neki od njih tukli novinare i građane na prvoj inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića, neki su "zavodili red" na maltene svim protestima, a neki treći su sprečavali aktiviste i novinare da snimaju i postavljaju pitanja o izgradnji Linglonga u Zrenjaninu.
 
"Nečije privatno obezbeđenje je rasturilo kamp protivnika rušenja planine Starica, a neki drugi ovih dana u automobilima obilaze aktiviste u Šodrošu koji već dva meseca uspešno brane kamp od izgradnje mosta kome tu nije mesto. Bilo da su unajmljeni direktno od strane predstavnika vlasti ili mogu da rade šta god požele zato što neko žmuri na oba oka, jedno je sigurno - podršku Srpske napredne stranke imaju", navode iz Demokratske stranke.

U međuvremenu, građani, aktivisti i novinari mogu da računaju na podršku i prisustvo demokrata i na to da će koristiti svaku priliku da ovu temu vraćaju i drže u žiži javnosti, zaključuju iz DS-a.

  • Djekson

    25.08.2022 20:51
    Podrška
    A Što je DS bila Svetinja dok su bili Vlast
    Sve su Radili da ništa ne Urade
    Ni Putevi ni Fabrike
    Ni posla ni plate
    E sad kad toga ima
    Vi Podrzavate da toga ne bude
    Prave Svetinje iz DS
  • Miki

    23.08.2022 10:25
    BOTOVI SPREMAJTE SE DA RADITE
    Postoje plaćenici koji rade po nalogu AUTOKRATSKE VLASTI oličene u jednom čoveku. Severna Korea nema botove, ali tamniči i ubija neistomišljenike. Ovi naši s obzirom na prilike, moraju se na vreme prepakovati i nalaziti druge poslove...!!!
  • DS4ever

    22.08.2022 21:13
    Četvrti nastavak za SNS botove
    100) Livijatan, Miša Vacić, Firer
    101) ?
    ... Ima još toliko toga
    ...Povecanje duga sa 15,3 milijarde evra na 26,uskoro 32. Najniza kumulativna stopa rasta bdp proteklih 7 godina u Evropi, prvi po korupciji, na granici siromastva 1800 000 Srba, 350 000 na minimalcu, rasprodaja drzavne imovine:aerodrom, Beograd na vodi, PKB, Sartid, RT Bor... Krsenje Ustava i zakona Srbije potpisivanjem Briselskih sporazuma.
    Za one koji nemaju kratko pamćenje, nastavi niz ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti