U Ledincima se planira vrtić i zaštita zelenila

U Ledincima i Starim Ledincima planira se izgradnja vrtića i stavljanje pod zaštitu dela zelenih površina.
U Ledincima se planira vrtić i zaštita zelenila
Foto: 021.rs
To se vidi u konceptualnom okviru izmena i dopuna plana generalne regulacije Ledinaca i Starih Ledinaca, koji je trenutno na ranom javnom uvidu.

U nacrtu plana se navodi da se izmene donose kako bi se omogućila gradnja vrtića u centru Ledinaca, na prostoru između Zmaj Jovine i Slobodarske ulice. 

Inicijativa da se na ovom mestu odredi lokacija za vrtić potekla je od lokalne mesne zajednice, a procena je da će biti mesta za pedesetak mališana. Izgradnjom vrtića planirano je da deo OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" prestane da se koristi za potrebe predškolske ustanove, te da konačno dobije svoj sopstveni prostor.
 
Osim toga, urbanisti izmenama regulacionog plana preispituju i namenu zaštitnog zelenila na parcelama porodičnog stanovanja. Kako se navodi, zelenilo bi se zaštitilo tako što bi se zabranila izgradnja na određenim lokacijama. 
 
 
Građani plan mogu da pogledaju u prostorijama mesnih zajednica "Stari Ledinci" i "Ledinci", kao i prostorijama "Urbanizma", na Bulevaru cara Lazara 3. Plan se može pogledati i na sajtu Urbanizma na OVOM LINKU.
 
Zainteresovani prigovore i sugestije na plan mogu da dostave u pismenoj formi, Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove, do 6. septembra. 
  • max

    24.08.2022 15:22
    dovdeite Galens i sve će zašti
    Dovedite Galens u Ledince i sve će biti zaštićeno, nema šta da brinete.
  • Gliso

    23.08.2022 14:19
    Da nije tužno bilo bi smesno! Lokalni fotograf koji slika kad njih troje kose travu pa od toga pravi senzaciju. Juce se kite na sva usta kako su sredili čišćenje nanosa zemlje posle 4 dana iako znaju da su mestani zvali i inspekciju i putare i sami ugovorili sve. Ulične rasvete nema,stepenice nisu radjenje 50 godina a staza do ambulante je bila zrela za remont još 70-tih godina. Putem cure fekalije,potok smrdi na kilometar. O kakvim novim ustanovama mi pričamo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.