Hamer tablica "NERAD" nepropisno parkiran u centru Novog Sada, pripada kontroverznom Podgoričaninu

Žuti "hamer" podgoričkih tablica "NERAD" nepropisno se danas parkirao u centru Novog Sada, na parkiralištu kod Matice srpske. Automobil pripada kontroverznom Ranku Đurišiću Crnom.
Hamer tablica "NERAD" nepropisno parkiran u centru Novog Sada, pripada kontroverznom Podgoričaninu
Foto: 021.rs

Vozač automobila se parkirao uz prolaz na parkingu, gde se neretko smeštaju oni koji ne mogu da nađu slobodno mesto. Međutim, "Parking servis" je u poslednje vreme počeo učestalije da odnosi nepropisno parkirane automobile, zbog čega se i broj onih koji ovako parkiraju znatno smanjio.

Osim tablica "NERAD", žuti "hamer" privlači pažnju i natpisima "Ne radim belo", kao i "Virite li, špijuni, virite..." Tu je i obeležje Stranke biroa nerada, koju predvodi Đurišić. 

Đurišić za 021.rs kaže da nije znao da je nepropisno parkirao automobil.
 
"Iskreno, ne znam da sam se nepropisno parkirao, nisam znao ni o kom parkingu govorite. Obilazio sam danas više lokacija u Novom Sadu, tražim lokal u kom bih mogao da smestim stranku. Planiram da se preselim u Novi Sad, da se ovde pomogne šta se može. U Srbiji sam uvek fino dočekan", objašnjava on. 
 
 
Đurišić je u crnogorskim medijima poslednji put pomenut početkom avgusta ove godine, u kontekstu pretnji izvršnom koordinatoru Građanske inicijative "21. maj" Ljubomiru Filipoviću. Iz Uprave policije su naveli da je Đurišić objavljivanjem pretećih poruka na društvenim mrežama ugrozio sigurnost Filipovića, ali ovaj Podgoričanin za 021.rs kaže da to nije tačno. Po njegovim rečima, Filipovića ni ne poznaje, te ne smatra da mu je pretio.
 
O njemu su 2020. godine pisali i prorežimski tabloidi, navodeći da je prisustvovao protestima protiv aktuelne vlasti. Ipak, Đuričić za 021.rs kaže da je u pitanju nesporazum.
 
"Nije tačno da sam prisustvovao protestima. Fotografija koju su koristili mediji nastala je ispred crkve Svetog Marka, a ne na protestu. Zašto bih ja rušio vlast? Vučić je i moj predsednik, zašto bih ga rušio kada mi je ovde dobro?", navodi on. 
 
Problemi sa "hamerom" i policijom
 
Đurišiću, koji je osuđivan i više puta privođen, automobil je ranije zadavao probleme. On je 2019. godine izjavio za podgoričke Vijesti da mu je policija četvrti put oduzela "hamera". Tada je prijatelju pozajmio automobil, a danilovgradska policija oduzela ga je bez obrazloženja.
 
U februaru prošle godine bio je saslušan u policiji, jer je na krovu automobila bio zalepljen grb Srbije. Đurišić je rekao da je on Srbin, te da je zbog toga na krovu grb, dok je njegov branilac poručio da se vodi hajka protiv Đurišića. Osim toga, na krovu "hamera" našli su se i Vladimir Putin i Dritan Abazović.
 
"Imam tri hamera, dva žuta i jedan crni. Kad mi policija oduzme jedan, ja se prebacim u drugi, tako da to nije problem", kaže Đurišić za 021.rs.
Pre tri godine Đurišić je tvrdio da vlast pokušava da ga istera iz Crne Gore, kao i da ga policija mesecima teroriše, oduzimajući mu automobile svaki put kada iz Srbije uđe u Crnu Goru. Tada mu je policija pretresala i stan, a kako je tvrdio, niko od inspektora nije želeo da mu objasni zašto ga privode, pretresaju mu stanu i oduzimaju mu stvari. 
 
"Ne znam sa čim to može imati veze, jer se ne bavim nikakvim kriminalom, ukoliko nije zbog toga što sam izašao na proteste i pozivao ljude da i oni to učine. Treba li zbog toga da se iselim iz Crne Gore, ako treba, neka kažu - idi odavde", rekao je tada Đurišić za Vijesti.
 
Đurišić je, pisale su Vijesti, smatrao da je njemu "lako namestiti nešto, jer je više puta osuđivan". Kako je za 021.rs rekao, "on je svoje odležao". 
 
Pažnju javnosti je na sebe skrenuo i najavljivanjem kandidature za predsednika Crne Gore. Postao je svojevrsna Instagram zvezda pod parolom "Biće bolje, ali samo nama neradnicima". Ipak, od kandidature je odustao, pozivajući birače da glasaju za Mila Đukanovića, jer je to isto kao da su glasali za Stranku biroa nerada. 
  • Musa kesedžija

    16.09.2022 14:10
    Sladoled
    A dje si jado.........
  • Vojvodina libre!

    16.09.2022 09:40
    “Uvek je bio lepo docekivan u Srbiji”? Pa ja lepo kažem da Vojvodina nije Srbija.
  • Misa

    15.09.2022 15:34
    Tako treba
    A ja rodjeni Vojvodjanin kada dodjem u Novi Sad I pitam sto trpite ove dodjose, kazu cuti nemoj da ih vredjas! Znate kada ce biti ponovo Novi Sad onaj stari dobri lepi kulturni grad : kada nacelnik policije ne bude crnogorac iz Vrbas I kada se bude culo na ulici ekavica a ne ijekavici! A pustite da dodjosi obelezavaju svake godine avgusta Oluju PA ce se vrlo brzo Novi Sad zvati Oklen si ti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti